Edilii se pun pe scris proiecte

Edilii se pun pe scris proiecte
Fondurile de coeziune si dezvoltare pe care România ar trebui sa le poata accesa de prin 2007 au devenit deja un subiect de interes pentru administratiile locale.

Viceprimarul oradean Mihai Groza a reprezentat ieri municipiul la o întâlnire a trimisilor Guvernului cu alesii din teritoriu, întâlnire organizata la Cluj-Napoca pe tema viitoarelor proiecte necesare pentru accesarea fondurilor comunitare. „Sunt teme de proiecte pentru intervalul 2007 – 2013, pe care le-au expus cei din Ministerul Finantelor, ministrul secretar de stat Istvan Jakab, Stefan Ciobanu, directorul Directiei Analiza si Programe, si altii. Bani multi


Fondurile sunt destinate îmbunatatirii infrastructurii de transport, protectia si îmbunatatirea conditiilor mediului înconjurator, pregatirea resurselor umane, cresterea ocuparii gradului de munca, dezvoltarea rurala si, ultimul domeniu din lista, si foarte important, sprijinirea dezvoltarii echilibrate a regiunilor tarii”, spune viceprimarul, dând de înteles ca apreciaza ca pe o problema acuta inegalitatile care „se comit” la nivel national în ceea ce priveste distribuirea banilor, geografic vorbind.


Fondurile la care a facut referire Mihai Groza pot fi accesate în sistem de cofinantare, suma totala ridicându-se la 17,3 miliarde de lei, conform vicelui. „Sunt multi bani. Trebuie sa ne apucam de scris proiecte, si nu cred ca e prea devreme daca ne apucam de pe acum”, apreciaza vicele.

Cristina Ghilea