Şedinţă comună istorică

Şedinţă comună istorică
Guvernele României si Ungariei se întâlnesc joi într-o sedinta comuna de lucru în capitala României, începând de la ora 10:00. Seful Consiliului Judetean, Kiss Alexandru, participa si el la sedinta comuna a guvernelor român si maghiar.

Agenda întâlnirii cuprinde multe teme si proiecte, aproape toate ministerele fiind implicate în actiune, a declarat Borbely Laszlo, ministru delegat pentru Lucrari Publice.

„Este o întâlnire foarte importanta. Va fi într-adevar o sedinta comuna de lucru. Nu va fi în nici un caz un simpozion sau un schimb de pareri, iar ministerele pregatesc acest eveniment de luni de zile”, a spus Borbely. Sedinta va fi urmata de semnarea unor acorduri si protocoale între ministerele din cele doua state.

La sedinta celor doua guverne va fi prezent si presedintele Consiliului Judetean Bihor, Kiss Alexandru, unul dintre liderii UDMR la nivel national. Dupa sedinta comuna, Kiss încearca sa-l aduca vineri pe premierul maghiar, Ferenc Gyurcsany, în Bihor. Seful CJ a confirmat aceasta posibilitate, însa a evitat sa dea ca sigura vizita înaltului demnitar maghiar.