Şedinţe şcolare HPV abia acum

Directorii de şcoli pot solicita specialişti din Maternitate
Directorii de şcoli pot solicita specialişti din Maternitate
Şedinţele cu părinţii de informare asupra campaniei de vaccinare HPV începe abia de-acum.

Informarea prin şedinţe în şcoli, a părinţilor care au eleve de clasa a VI-a şi a VII-a începe zilele următoare, deşi iniţial s-a decis încheierea acestei acţiuni până la finele lunii în curs.

Şeful Direcţiei de Sănătate Publică Bihor, dr. Marius Pârcioagă, a informat că de la mijlocul lunii octombrie, când s-a anunţat campania de informare pentru prevenirea cancerului de col uterin prin vaccinarea fetiţelor din clasele a VI-a şi a VII-a, inspectorii sanitari au primit de la Bucureşti materialele informative pentru prevenirea cancerului de col uterin, prin vaccinarea anti HPV. Aceste materiale au fost distribuite până marţi la toate şcolile din Bihor care au clasele a VI-a şi a VII-a.

Abia de azi

De azi înainte, diriginţii claselor menţionate „trebuie” să organizeze întâlniri cu părinţii sau tutorii legali ai elevelor în scopul transmiterii informaţiilor în cadrul campaniei, a informat dr. Pârcioagă. Pe alocuri, inspectorii sanitari vor descinde şi ei în şcoli, pentru a răspunde la întrebările părinţilor. Pentru a se evita situaţiile jenante de anul trecut când părinţii claselor a IV-a nu au prea avut la şedinţe persoane avizate să le răspundă la întrebări, acum, la propunerea managerului de la Maternitatea orădeană, directorii de şcoli pot solicita şi prezenţa unui medic ginecolog la şedinţele cu părinţii elevelor din clasa a VI-a şi a VII-a, adresând o cerere scrisă conducerii Maternităţii.

După finalizarea întâlnirilor cu părinţii elevelor din populaţia ţintă pentru vaccinare, inspectorii sanitari vor organiza „o cercetare prin eşantion reprezentativ la nivel naţional privind gradul de acceptare a vaccinării de către părinţii sau tutorii legali ai elevelor din clasele a VI-a şi a VII-a”, a anunţat dr. Pârcioagă. El apreciază că rezultatele cercetării se vor afla în noiembrie sau decembrie 2009. Dacă rezultatul va indica o acceptare a vaccinării de peste 50%, se va iniţia campania naţională de vaccinare anti-HPV, a mai amintit aceeaşi sursă.

Otlia Sandor

Şedinţe cu părinţi şi ginecologi0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !