Edu Trust – un centru de meditații unde educația contează

De Alexandru Guiaș
Reactualizat la:
Edu Trust – un centru de meditații unde educația contează
© Conștientizați asupra importanței educației Foto: edutrust
Centrul de pregătire Edu Trust vine în sprijinul cursantului și părinților acestuia.

Fie că elevul are dificultăți în asimilarea unei materii școlare sau dorește o pregătire mai serioasă și din timp pentru Capacitate sau Bac, fie că a rămas corigent sau dorește să prevină acest lucru, ori își dorește să învețe o limbă străină, la toate acestea Edu Trust oferă sprijin.

„De ce centru privat? Pentru că dorim ca toți copiii care vin la noi să primească atenția de care are nevoie fiecare în parte, iar munca părinților și efortul elevilor la școală să aibă ca rod satisfacția și rezultatele dorite; pentru că dorim ca atât cursantul, cât și părinții, să fie informați cu privire la progresul în procesul de învățare și să aibă un loc unde să își poată exprima temerile, nevoile, dorințele, ca împreună să atingem obiectivele setate; pentru că e un loc în care copiii vin să învețe cu plăcere. Este un mediu cald, unde cursantul este înțeles, încurajat, capătă încredere în el, fiind sprijinit de profesori și colegi și unde, după ședințe, se poate relaxa jucându-se cu colegii pe X-box sau unde poate să mai rămână să își facă temele sau să învețe”, ne-a declarat Anca Apolzan, coordonatorul proiectului Edu Trust.

Aceasta a mai spus: „Știu profesori în mediul școlar public care au avut și au aceleași intenții cu privire la elevii lor. Eu însămi am avut parte de asemenea profesori și au avut un impact pozitiv în viața mea în acea perioadă. De la ei am învățat, și vrem să ducem mai departe aceste valori”.

Ofertele centrului

Centrul oferă trei programe principale, care se desfășoară fiecare pe durata unei luni. Sistemul de pregătire, de organizare a procesului de învățare este metoda Edu Trust. Grupele sunt de maxim patru cursanți. „Copilul vede că mai sunt elevi care se confruntă cu aceleași dificultăți, care au același obiectiv, și se simte acceptat. Mai mult, se creează o competiție care îl stimulează pozitiv în procesul de învățare”, a precizat coordonatorul proiectului.

O altă latură pe care pun accentul cei din Centru este relația profesor-elev. De aceea profesorii au permanent sprijinul unui psiholog, pentru a ști cum să motiveze și cum să zidească o relație bazată pe încredere. Părintele primește o evaluare lunară scrisă legată de progresul copilului și este invitat la o discuție detaliată în acest sens.

Reprezentanții Centrului cred că un profesor ar alege Edu Trust datorită mediului de muncă ademenit de noutatea conceptului: responsabilitatea. De aceea, aceștia văd Centrul ca pe ceva mai mult decât un centru de meditații pentru materiile școlare. Cei care vor să afle mai multe detalii pot să o facă direct la Centrul Edu Trust din Oradea (str. Ștefan Octavian Iosif, 9B, etajul 1 – în spatele Bisericii Emanuel), tel. 0725/217.257, sau accesând pagina de facebook: https://www.facebook.com/Centrul.edu.trust/, ori adresa de website: www.edutrust.ro.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !