Educaţia fizică, reintrodusă

Daniel Negrean
Daniel Negrean
ORADEA – Deşi suntem în plin an şcolar, schimbările în învăţământ par să fie la ordinea zilei. Elevii vor putea susţine probă la această disciplină în cadrul bacalaureatului din 2007.

După ce Mihail Hărdău, ministrului Educaţiei şi Cercetării (MEC), a aprobat metodologia de organizare şi desfăşurare a examenului de bacalaureat 2007, în cadrul căreia educaţia fizică (disciplină care se încadra la proba F a examenului) a fost scoasă, deoarece nota obţinută de către elevi nu era justificată vizavi de celelalte discipline, în momentul de faţă se aşteaptă un nou ordin al ministrului care să reintroducă educaţia fizică ca probă de examen.

S-a aprobat
Ordinul se cere în urma numeroaselor solicitări venite din partea elevilor, părinţilor şi profesorilor. Argumentul majoritar al solicitanţilor este faptul că elevii care doreau să se prezinte la această probă nu au mai învăţat la alte discipline aprobate prin metodologia de la sfârşitul lunii august. Astfel, în urma analizării situaţiei, un comunicat MEC anunţă că la data de 31 octombrie 2006 ministrul Hărdău a decis ca disciplina educaţie fizică şi sport să facă parte din lista probelor care vor fi susţinute la examenul de bacalaureat din 2007.

„Nu există ordin”
Reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Judeţean Bihor (IŞJ) precizează că sunt în cunoştinţă de cauză în ceea ce priveşte scoaterea disciplinei de pe listele examenului de bacalaureat şi apoi intenţia de reintroducere a acesteia. „Această disciplină a fost scoasă în momentul aprobării metodologiei de organizare şi desfăşurare a examenului de bacalaureat din 2007, iar elevii şi dascălii au solicitat reintroducerea ei, dar în momentul de faţă nu există nici un ordin care să reglementeze acest lucru. Deocamdată aşteptăm ordinul ministrului”, spune Daniel Negrean, purtătorul de cuvânt al IŞJ Bihor.

Ioana Iuhas0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase