Educaţia în penitenciar are o zi

De Otilia Șandor
Reactualizat la:
Educaţia în penitenciar are o zi
Din 13 octombrie 2014 încoace, educaţia în penitenciarele româneşti se marchează anual.

Acest fapt s-a produs în contextul colaborării Administrației Naționale a Penitenciarelor cu Asociația Europeană pentru Educație în Penitenciare (EPEA), în acest sens organizându-se anual activități tematice, valorizate la nivel european.

Săptămâna trecută, la Penitenciarul Oradea a avut loc o conferință dedicată Zilei Internaționale a Educației în Penitenciare, demers organizat în cadrul altor manifestări similare desfășurate la nivelul întregului sistem penitenciar. Conferința a fost susținută de educatorii Penitenciarului Oradea, comisar șef Daniela Blaga și subinspector Gabriel Tiponuţ, care au subliniat într-o manieră atractivă prin intermediul unei videoproiecții importanța educației în penitenciare, cu beneficiille ei, atât pe timpul detenției prin caștigarea unui număr de 30 de zile la absolvirea unui an școlar și a unui număr de 30 de credite/semestru, cât și în afara penitenciarului, deținuții școlarizați având șanse mult mai mari de reintegrare socială, mai ales prin prisma faptului că aceștia își găsesc mult mai ușor un loc de muncă.

Tocmai datorită acestui fapt, nu mai puţin de 53 de deţinuţi au fost aleși să participe la această conferință deținuții cuprinși în procesul de școlarizare la Penitenciarului Oradea.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !