„Educaţia rutieră salvează vieţi”

1Comentariu
„Educaţia rutieră salvează vieţi”
ORADEA - Cu ocazia Zilei Mondiale de Comemorare a Victimelor Accidentelor Rutiere, poliţişti din cadrul Compartimentului de Proximitate al Inspectoratului Judeţean de Poliţie au organizat o acţiune instructiv – educativă, la două clase din ciclul primar de la Şcoala cu Clasele I-VIII nr. 11, din Oradea.

Micuţii au fost implicaţi în discuţii interactive referitoare la noţiuni elementare de educaţie rutieră. Copiii s-au deplasat, apoi, în coloană, costumaţi în veste reflectorizante, însoţiţi de cadrele didactice şi de poliţişti, spre Orăşelul Copiilor din imediata vecinătate a şcolii, „ajutând” poliţiştii să coordoneze traficul rutier pe traseu şi având ocazia să pună în aplicare cele învăţate de la învăţătoare şi poliţişti. La troiţa din Orăşelul Copiilor, micuţii au aprins candele, au păstrat un moment de reculegere în memoria victimelor accidentelor rutiere şi au rostit o rugăciune. „Acţiunea, intitulată «Educaţia rutieră salvează vieţi!», se desfăşoară în cadrul programul Security Marketing derulat de Poliţia de Proximitate şi are un caracter instructiv educativ adresat elevilor încă de la vârste fragede, pentru a evita să devină victime ale accidentelor rutiere”, a subliniat agent – şef Marius Vasi, reprezentant al Compartimentului de Proximitate. Acesta a adăugat că, din păcate, numărul evenimentelor rutiere soldate cu victime a fost tot mai mare în ultimii ani.

„Este foarte important ca micuţii să cunoască semnificaţia zilei de astăzi, aceasta fiind o bună ocazie de reamintire a noţiunilor elementare de educaţie rutieră, pentru a şti să se ferească de evenimente rutiere şi să respecte regulile de circulaţie”, a declarat Monica Vaşadi, învăţătoare la unitatea de învăţământ.

 

Mălina Pop1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor