Educaţie pentru mediul înconjurător

Educatie pentru mediul înconjurator” este un nou proiect lansat joi la Inspectoratul Scolar Bihor. Programul s-a realizat ca urmare a protocolului de colaborare între Ministerul Gospodaririi Apelor si Padurilor, având ca scop formarea unei campanii pozitive fata de necesitatile protejarii mediului înconjurator.

La nivel judetean, factorii implicati în derularea proiectului sunt Garda de Mediu si Inspectoratul Scolar Judetean Bihor. Actiunile noului proiect vor fi desfasurate în 30 de unitati de învatamânt atât din municipiu, cât si din judet. Acestea au fost selectionate datorita preocuparilor anterioare, precum si disponibilitatii fata de protectia mediului înconjurator.

Pe baza unui plan de masuri elaborate la nivel judetean de partenerii proiectului se doreste popularizarea necesitatii protectiei mediului înconjurator, prin diferite actiuni educative extrascolare si extracurriculare. Astfel, vor fi concepute panouri de propaganda cu materiale publicitare, oferite de Garda de Mediu, si se vor organiza concursuri de proiecte pe tema protectiei mediului înconjurator.

Ioana Iuhas