Educație prin artă în rândul copiilor romi

2Comentarii
Educație prin artă în rândul copiilor romi
„EDUCAȚIE PRIN ARTĂ ÎN RĂNDUL COPIILOR ROMI” este o acțiune circumscrisă direcțiilor principale de acțiune ale Asociației Partida Romilor “Pro-Europa” și răspunde nevoilor comunităților de romi din judetul Bihor, în scopul incurajării dialogului intercultural, a promovării respectului reciproc, a înțelegerii și coeziunii dintre romi și majoritari, în special copii, indeosebi în domeniul educației, culturii, tineretului și a mijloacelor de comunicare și informare, precum și monitorizării respectării și aplicării politicilor afirmative în domeniul educației pentru elevii romi în instituțiile publice de învățămănt.

Totodată a fost realizată și o campanie de informare și conștientizare a etnicilor romi în domeniul dobăndirii actelor de identitate, de stare civilă, de proprietate și a prevenirii și combaterii rasismului și discriminării.

Activitățile s-au derulat pe parcursul a 3 zile pentru fiecare localitate vizată în perioada 18 iunie – 06 iulie a.c., sub coordonarea directă de președintele Sucursalei Județene Bihor – Lakatos Ioan, în localitațile Oradea, Săcuieni, Marghita, Diosig și Gepiu. La acțiune au participat în total un număr de 125 de copii și 200 de adulți.

Pentru activitatea de creație, desen și pictură, fiecare copil participant a primit un kit de pictură compus din: planșetă, bloc de desen și acuarele, copiilor fiindu-le prezentate de către un artist plastic, tehnici de bază precum: alegerea culorilor, culorile de bază și cele complementare, combinarea culorilor, tehnica de desen. La finalul atelierului fiecare elev și-a prezentat lucrarea realizată, locurile I și II fiind premiate cu un stilou și un ghiozdan cu rechizite, carți de povesti și recipiente personale pentru apă (bidon cu apă), restul participanților fiind premiați cu un ghiozdan cu rechizite, carți de povești și recipiente personale pentru apă (bidon cu apă). În pauza activității, copiii au servit masă pusă la dispoziție de o firmă de catering.

Advertorial! Hb: 730202Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor