Educație rutieră, educație pentru viață

De Alexandru Guiaș
Educație rutieră, educație pentru viață
Elevii de gimanziu și liceenii bihoreni s-au întrecut în cunoștințe teoretice și practice despre educația rutieră la concursul „Educație rutieră, educație pentru viață.”

Asociaţia Română pentru Promovarea Educației și Siguranței Rutiere (ARPER), Serviciul Poliției Rutiere Bihor, Inspectoratul Școlar Județean Bihor și Benvenuti Oradea, au organizat concursul anual „Educație rutieră – Educație pentru viață”, faza județeană.

Evenimentul a avut loc miecuri, 18 mai și s-a desfășurat la Liceul Teoretic „Onisifor Ghibu” din Oradea. Concursul a avut loc în conformitate cu Regulamentul Concursului Național „Educație rutieră – Educație pentru viață” elaborat de Ministerul Educației și Ministerul Afacerilor Interne. Potrivit regulamentului, concursul a cuprins două secțiuni.

Secțiune A – a fost destinată elevilor de gimnaziu care au avut printre probe parcurgerea unui traseu de îndemânare cu bicileta în poligon și respectarea regulilor de circulație de către bicicliști în parcul școală. Cea de a doua secțiune – B – s-a adresat elevilor de liceu, care de asemenea au susținut două probe, verificarea cunoștințelor în domeniul rutier pe bază de chestionar, respectiv o probă de arbitraj în vederea identificării abaterilor de la respectarea regulilor de circulație de către bicicliști în parcul școală.

Premiații

În urma desfășurării probelor de concurs au fost desemnați și câștigătorii pe secțiuni. Astfel, la secțiunea gimnaziu locul I a fost ocupat de echipajul Liceului Tehnologic Nr.1 din Șuncuiuș (Amalia Ungur – parc școală și Sergiu Varga – poligon), locul II echipajul Școlii Gimnaziale „Miron Pompiliu” din Ștei (George Plisco – parc școală și Răzvan Lucaciu – poligon), iar locul III echipajul Colegiului Național „Avram Iancu” din Ștei (Robert Bucătaru – parc școală și Vlad Butișcă – poligon).

La secțiunea licee câștigător a fost desemnat echipajul Liceului Teoretic „Onisifor Ghibu” din Oradea (Daniel Benea – teorie și Mihaela Roșca – arbitraj) – locul I, urmat pe locul II de cel al Liceului Tehnologic „Horea” din Marghita (Ionuț Dutcaș – teorie și Tereki Zoltan – arbitraj) și pe locul III Colegiul Tehnic „Ioan Ciordaș” din Beiuș (Simon Nistor – teorie și Silviu Laza – arbitraj).

Locul I, atât la secțiunea de gimnaziu cât și la cea de liceu, vor reprezenta județul la faza națională a concursului „Educație rutieră – Educație pentru viață”, ce va avea loc în a doua parte a lunii iulie, concurând cu alte județe din țară pentru titlu. La final câștigătorii concursului au fost premiați de organizatori cu cupe, diplome și diverse premii, pachețele șepcuțe, toate personalizate.

La concurs au participat elevi de gimnaziu și liceeni de la 13 unități de învățământ: Liceul Greco-catolic „Iuliu Maniu” din Oradea, Liceul Tehnologic Nr.1 din Șuncuiuș, Școala Gimnazială Nr.1 din Ceica, Școala Gimnazială „Nestor Porumb” din Tulca, Școala Gimnazială „Miron Pompiliu” din Ștei, Școala Gimnazială din Talpoș, Liceul Teoretic „Onisifor Ghibu” din Oradea, Colegiul Național „Avram Iancu” din Ștei, Colegiul Tehnic „Ioan Ciordaș” din Beiuș, Colegiul Tehnic „Unirea” Ștei, Colegiul Național „Octavian Goga” din Marghita, Colegiul Tehnic „Constantin Brâncuși” din Oradea și Liceul Tehnic „Horea” din Marghita.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !