Educație rutieră interactivă

De Crina Dobocan
1Comentariu
Educație rutieră interactivă
Copiii din clasa a III-a de la Liceul de Arte din Oradea au participat la un curs de educație rutieră adaptat vârstei lor.

În ciuda faptului că au acces facil la informație, unii dintre copii nu cunosc regulile elementare de circulație. Unii traversează străzile neregulamentar ori nu sunt atenți la culorile semaforului. În acest sens, Fundația Comunitară Oradea, prin programul Comuniteca, în parteneriat cu polițiștii de prevenire din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Bihor au organizat, ieri, la sediul din incinta Magazinului Crișul din Oradea, un curs de educație rutieră.

Atelierele desfășurate în parteneriat cu polițiștii au loc miercurea, între orele 10 și 12, și se realizează pe bază de programare accesând link-ul de aici sau la numărul de telefon 0743.899.901.

La un astfel de atelier au luat, ieri, parte elevii din clasa a III-a de la Liceul de Arte din Oradea, clasa prof. Valeria Bunica.
Cursul de educație rutieră susținut de polițistele Ioana Indrieș și Anca Tuduce s-a desfășurat într-o manieră adaptată vârstei și interactivă în același timp. Totodată, polițiștii prezenți au atins problema bullyngului.

Impactul asupra copiilor a fost unul puternic. Copiii au învățat regulile de circulație și au fost instruiți să fie mereu atenți la ce se petrece în jurul lor. De asemenea, ei au putut sta de vorbă cu polițiștii și au putut adresa întrebări.

În cadrul programului Comuniteca, în fiecare miercuri, au loc activități pe teme de educație rutieră, prevenirea bullyingului, cyberbulliyng-ului pentru copiii și tinerii bihoreni.

Alte ateliere au loc luni (ateliere de biologie), joi (atelier de educație juridică). În curând, va fi organizat și un atelier de prim-ajutor.
Tot în cadrul Comuniteca, după amiaza, la sediul Fundației Comunitare din Oradea (etajele I și II ale Magazinului Crișul) au loc 20 de astfel de ateliere în regim After School. Acestea sunt din varii domenii: artă, fotografie, științe etc. Pe lângă Fundația Comunitară funcționează totodată un club al seniorilor.

„Peste 500 de copii participă săptămânal la atelierele noastre. Acestea se desfășoară de luni până duminică, între orele 15.00 și 17.00, iar participarea este gratuită”, a explicat Teodora Albiter, de la Fundația Comunitară Oradea.1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor