Educaţie sexuală de la DGASPC

5Comentarii
Educaţie sexuală de la DGASPC
ORADEA – “Revistele, ziarele, reclamele şi programele TV folosesc în mod regulat sexul şi sexualitatea în titlurile pe care le folosesc. Copiii şi tinerii învaţă despre sex de la familia lor, din mass-media şi unul de la celălalt.

Ceea ce se povesteşte pe terenul de joacă ar putea să nu fie corect sau ceea ce îşi doresc părinţii lor ca ei să audă!

Toate aceste mesaje i-ar putea conduce pe tineri spre situaţii cărora nu ştiu cum să le facă faţă. O bună comunicare cu copiii dumneavoastră contribuie la diminuarea comportamentului riscant.

Cateva sfaturi cu privire la educatia sexuala a copiilor si tinerilor catre parinti si catre cadrele didactice si catre psihologii scolari:

 

Discutii libere despre sex

Copii care pot discuta deschis cu parintii despre sex este mai putin probabil sa se angajeze in relatii sexuale decat aceia care nu se simt confortabil discutand cu parintii despre acest subiect.

Adolescenţii din familiile care discută deschis despre sex aşteaptă până sunt mai în vârstă înainte să înceapă să facă sex şi sunt mult mai înclinaţi să folosească metode contraceptive.

 

Inceperea discutiilor despre sex cat mai devreme

A invata copii despre sex presupune un flux permanent de informatii care trebuie sa inceapa cat mai devreme posibil.

 

Transmiterea de informatii corecte

In timp ce copii afla despre sex, acestia trebuie sa inteleaga ca relatiile sexuale implica si dragoste, grija si responsabilitate. Discutand cu copii despre latura emotionala a relatiei sexuale, acestia vor fi mai informati cand vor lua decizia de a-si incepe viata sexuala si vor putea rezista la presiunile exercitate de anturaj.

Este important pentru copilul dumneavoastră să aibă cunoştinţele şi abilităţile care îl vor ajuta să îşi construiască încrederea în sine şi relaţii solide, în acelaşi timp amânând începerea activităţii sexuale.

Toţi tinerii au nevoie de informaţii despre sex, despre infecţii cu transmitere sexuală, HIV/SIDA, despre sarcină şi contracepţie pentru  a-i ajuta să ia decizii în cunoştinţă de cauză.

 

Oferindu-le copiilor dumneavoastră sprijin, informaţii şi ajutor pentru a se simţi bine cu ei înşişi poate micşora probabilitatea unei sarcini nedorite sau ca aceştia să se implice prea devreme în relaţii sexuale.

Este important pentru copilul dumneavoastră să ştie de unde să ia informaţii de încredere referitoare la prevenirea sarcinii şi a infecţiilor cu transmitere sexuală.

Discutaţi cu copiii dumneavoastră despre relaţii şi sexualitate!”, este mesajul transmis de Koncsek Vadnai Zita, director execuztiv al DGASPC Bihor. 

Cristian Horgos5Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor