Edward Clug deschide European Music Open 2019

De Veronica Bursaşiu
Reactualizat la:
2Comentarii
Edward Clug deschide European Music Open 2019
6 zile de festival, 9 evenimente majore. Dans, pictură, jazz, teatru, muzică de cameră, colocviu, gală de operă sunt evenimente la care organizatorii festivalului European Music Open vă invita să luați parte în perioada 11 – 16 Iunie 2019.

Beiuşeanul Edward Clug este una dintre cele mai aşteptate prezenţe în cadrul evenimentului gândit de părintele său, tenorul Alexandru Badea, ca un brand pentru oraş-European Open Music.

Specialiştii susţin că dacă de-a lungul timpului România a dăruit scenei internaționale a dansului interpreți de mare valoare, de exemplu pe celebra Alina Cojocaru, Prim-balerină la Royal Opera House Covent Garden, niciodată nu a dat un coregraf de o anvergură internațională comparabilă cu cea a lui Edward Clug. Coregraful născut la Beiuş a montat deja în cele mai importante companii de balet din lume: Baletul Operei Naționale din Maribor și Ljublijana (Slovenia), Baletul Operei Naționale din Zagreb (Croația), Compania de Balet din Stuttgart (Germania), Baletul Operei din Zurich (Elveția), Baletul Operei din Graz (Austria), Compania Națională de Balet (Portugalia), Ochi International Ballet Company (Japonia) , a creat partituri coregrafice special pentru staruri internaționale ale dansului: Leonid Sarafanov (Teatrul Mikhailovsky din Sankt Petersburg), Diana Vishneva (Teatrul Mariinsky din Sankt Petersburg), Anastasia și Denis Matvienko (Teatrul Mariinsky din Sankt Petersburg) sau Iana Salenko (Opera din Berlin). Festivalul va fi deschis de Compania de Balet a Teatrului Național Sloven Maribor, condusă de celebrul coregraf Edward Clug, iar Filarmonica de Tineret din Viena dirijată de Michael Lessky, alături de soliști ai Operei de Stat din Viena vor închide ce-a de-a IV-a ediție a festivalului European Music Open cu o Gală de Operă. Eduard Clug apare în faţa publicului la Teatrul Regina Maria marţi 11 iunie, la orele 19,00. „Cu o tradiție de un secol, Teatrul Național Maribor dezvoltă și păstrează identitatea națională slovenă, precum și patrimoniul cultural european comun în domeniul artelor spectacolului.

Compania de Balet a Teatrului Național Maribor, sub direcțiunea coregrafului român Edward Clug, a devenit în ultimul deceniu una dintre cele mai respectate instituții de gen din lume. Gala de balet deschide cea de-a IV-a ediție a festivalului European Music Open, aducând la Oradea două dintre creațiile reprezentative ale coregrafului Edward Clug: Stabat Mater – muzica Giovanni Batista Pergolesi și Hora – muzica Cvartetul Bălănescu”, explică Alexandru Badea, directorul artistic al European Music Open.

Bilete pot fi procurate de la casieria Teatrului Regina Maria și pe www.iabilet.ro. Partenerii Primăriei Oradea în organizarea evenimentului sunt: Teatrul Regina Maria, Muzeul Ţării Crişurilor, Episcopia Romano-Catolică Oradea, Oradea Heritage, Episcopia Greco-Catolică de Oradea.Sponsor principal: Holcim Romania. Sponsor: New Concept Travel, American Express.
Sprijinit de: MyDeck, BMW Grup West Premium – Oradea.

Marți, 11 Iunie 2019

Ora: 19:00 – Teatrul Regina Maria

Deschiderea ediției a 4-a a Festivalului „European Music Open”

Gală de balet: Edward Clug

Compania de Balet a Teatrului Național din Maribor

Miercuri, 12 Iunie 2019

Ora: 18:30 – Muzeul Țării Crișurilor

Vernisaj: Chen Ching – Jung , Taipei/Paris

Cvartetul Filarmonicii ESO – Taipei

Hung-Yu Tseng – tenor, Kuo Yu Feng – Pian

Ora: 21:00 – Sinagoga Sion

Swing Jazz Night

„THE THREE WISE MEN”

Frank Roberscheuten-clarinet/saxofon, Rossano Sportiello-pian, Martin Breinschmid-percutie

Joi, 13 iunie 2019

Ora 19:00 – Teatrul Regina Maria

Teatrul Act – București – „Stage Dogs”

Marcel Iureș și Florin Piersic jr.

Vineri, 14 iunie 2019

Ora 17:00 – Catedrala Sfântul Nicolae

„Cvartetul transilvan”

Gabriel Croitoru, Nicușor Silaghi, Marius Suărășan, Vasile Jucan

Ora 19:30 – Teatrul Regina Maria

Fragmente din opera „O scrisoare pierdută” de Dan Dediu,

Într-o succesiune de texte și muzică, după piesa de teatru omonimă de I.L. Caragiale

Cu participarea extraordinară a doamnei Maia Morgenstern

Versiune concertantă.

Soliști: soprana Elena Dediu, tenorul Andrei Lazăr și baritonii Marian Pop, Daniel Filipescu și Răzvan Georgescu.

Sâmbătă, 15 Iunie 2019

Ora 14:00 – Catedrala Romano Catolică

W.A. Mozart – Requiem

În interpretarea soliștilor Operei de Stat din Viena

Ileana Tonca – soprană, Bongiwe Nakani – mezzosoprană

Herbert Lippert – tenor, Russi Nikoff – Bas-Bariton

acompaniați de Filarmonica de tineret din Viena , dirijor Michael Lessky și de Corul Filarmonicii de Stat din Oradea, dirijor: Lászlóffy Zsolt

Ora 19:30 – Teatrul Regina Maria

Mircea Cărtărescu, Dan Liviu Boieriu – Colocviu

Întâlnirea se va termina cu o sesiune de autografe.

Duminică, 16 Iunie 2019

Ora 19:00 – Teatrul Regina Maria

Gală de Operă

Închiderea ediției a IV-a a „European Music Open”

Ileana Tonca, Bongiwe Nakani, Herbert Lippert, Russi Nikoff

Soliști ai Operei de Stat din Viena acompaniați de Filarmonica de tineret din Viena , dirijor: Michael Lessky2Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor