Şef nou la Parchetul Curtii

Procurorul Valentin Mirişan preia ştafeta de la procurorul Aurel Mascaş, cel care a deţinut până acum, cu delegaţie, conducerea Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Oradea.

Mirisan a fost validat ca prim procuror de catre Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) în urma concursului organizat de Institutul Superior al Magistraturii în sesiunea septembrie – octombrie 2005 pentru ocuparea functiilor de conducere vacante la parchetele de pe lânga curtile de apel si tribunale.

În cadrul concursului, actualul procuror general Valentin Mirisan a trecut cu bine de un examen psihologic, a prezentat comisiei planul de management al institutiei si a sustinut un test scris cu tematica adecvata.

În schimb, singurul sau contracandidat, procurorul Aurel Mascas, nu a dat satisfactie la testarea capacitatii decizionale si a rezistentei la stres.

Suspans la PJ Oradea

Desi luni a avut loc testul final al cursei pentru postul de procuror-sef al Parchetului de pe lânga Judecatoria (PJ) Oradea, numele câstigatorului va fi cunoscut doar în zilele urmatoare.

Dupa ce procurorul Ovidiu Naghi s-a retras pe parcurs, iar dosarul procurorului Calin Gheorghe Roman a fost respins din cauza calificativelor insuficiente pe ultimii ani, la ultimul hop au ajuns doar doi candidati.

Astfel, procurorul Mihai Chirila, cel care a detinut si pâna acum, cu delegatie, functia de conducere a PJ Oradea, l-a avut ca si contracandidat pe procurorul Vasile Popa.

„Decizia de numire din partea CSM a procurorului general a Parchetului de pe lânga Judecatoria Oradea va fi facuta dupa termenul limita al contestatiilor”, ne-a informat purtatorul de cuvânt al CSM, procuror Adina Monica Dumitrescu.

„Vice” aproape sigur

Pentru postul de procuror-sef adjunct al PJ Oradea a ramas în cursa un singur candidat, procurorul Viorica Dinita, sustinând si el luni testul scris. Aceasta dupa ce procurorul Demian Moca, cel care a detinut pâna acum aceasta functie, s-a împiedicat la testul psihologic.

Cristian Horgos