Şefa CNADN: Sunt bani pentru Centura Oradiei

6Comentarii
Şefa CNADN: Sunt bani pentru Centura Oradiei
În ciuda îngrijorărilor locale privind finanţarea pentru continuarea lucrărilor la reabilitarea şi extinderea lucrărilor la şoseaua ocolitoarea a Oradiei, de la Compania Naţională de Drumuri ni se transmite altceva. Directoarea Dorina Tiron nu are niciun dubiu: lucrările contractate pentru Centură vor fi „adăpate” financiar, conform înţelegerii! Executantul orădean are oarece rezerve în acest sens, însă speră că Bucureştiul se va ţine de cuvânt.

Deşi am trecut de jumătatea lunii martie, nu se lucrează deloc pe Centura orădeană. A fost şi iarnă, ce-i drept… Însă din decembrie, de când constructorul a redeschis traficul pe tronsonul Selgros – Metro, nu s-a mai lucrat decât la decopertarea şi înlocuirea asfaltului crăpat şi a terasamentului nou. Dacă e să ne luăm după executantul Selina, de vină ar fi fost condiţiile meteo precare în care s-a lucrat astă-toamnă, precum şi presiunile politice la care constructorul ar fi fost supus în plin an electoral pentru a lucra cu orice preţ! Ce-a fost a fost… Însă rămâne acum de văzut cum va continua „Operaţiunea Centura”.

Organizarea de şantier de pe tronsonul respectiv ar putea fi dezasamblată, în condiţiile în care firma constructoare nu are informaţii despre finanţarea pe mai departe a lucrărilor.

Asigurări şi rezerve…

Jb a reuşit să vorbească cu directoarea Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale (CNADN), Dorina Tiron, care ne-a dat asigurări că lucrarea are asigurată finanţarea! „Din informaţiile pe care le am, pentru Centura Oradea finanţarea e asigurată conform proiectului”, ne-a spus, sigură pe ea, directoarea Tiron.

„Bine-ar fi să fie bani”, spune oarecum neîncrezător constructorul Beniamin Rus. „N-am primit bani dar nici n-am informaţii că sunt sau nu sunt. Neoficial am aflat însă că nu ar fi”, a mai spus patronul Selina, care mai are de primit bani guvernamentali pentru ce a lucrat între Selgros şi Metro.

Senatorul PDL Petru Filip e văzut ca una dintre persoanele ce ar putea accelera fluxul de bani dinspre CNADN spre executantul Selina. Filip ne-a declarat că din ultima convorbire avută în luna ianuarie cu ministrul Transporturilor, Radu Berceanu, a dedus faptul că Centura orădeană va fi finanţată şi în acest an. „Ştiu că se are în vedere porţiunea dintre Calea Clujului şi drumul spre Deva, precum şi Podul Denşuşianu. Singura porţiune despre care nu ştiu să se facă anul acesta e lăţirea porţiunii dintre Calea Aradului şi DN Oradea – Deva. Pentru celelalte lucrări se fac presiuni pentru a fi executate, iar în condiţiile de azi nu cred că e un aspect de neglijat”, ne-a spus fostul primar de Oradea.

CĂLIN CORPAŞ

Centura, redată circulaţiei

Ploaia încurcă asfaltarea Şoselei de Centură6Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor