Şefe în Primăria bărbaţilor

3Comentarii
Şefe în Primăria bărbaţilor
La vârf: doi la unu pentru „ei”. În esalonul urmator, scor si mai drastic: sapte la zero, tot pentru „ei”. Situatia se echilibreaza pe masura ce treptele scarii ierarhice coboara spre posturi cu mai putina importanta si raspundere.

„Ele” sunt cât de cât prezente în posturile de adjuncti ai capilor de directii, fiind de-a dreptul bine reprezentate în posturile de sefi de servicii sau departamente din cadrul institutiei care decide soarta Oradiei.


O statistica simpla a personalului din Primarie nu indica o mare discrepanta între barbati si femei în ocuparea posturilor de conducere: 4,1% dintre ele sunt ocupate de femei, iar 6% de barbati. Din cei 560 de angajati câti are acum Primaria, fara cele doua directii exteriorizate – ASCO si Directia de Evidenta a Persoanei – 23 de femei ocupa posturi de conducere, fata de 34 detinute de barbati, se arata în situatia furnizata de Kover Paul, sef peste Serviciul de Resurse Umane.

De jos


Ca o doamna care a facut vechime în Primarie, ajungând acum în pozitia de director adjunct pe probleme tehnice, Aurelia Tent este atât contestata, cât si apreciata de cei din subordine. Majoritatea barbati, acestia o considera „severa si aspra, dar calificata”. Au si de ce, în CV-ul sau figurând si absolvirea unei facultati de profil tehnic de la Politehnica Cluj.

A început în Primarie de jos, ca inspector de specialitate, trecând prin toate treptele ierarhice pâna la actualul post. „Fara întelegere e greu s-o scoti la capat. Când cer ceva, încerc sa fiu atât de clara încât sa nu existe echivoc. Cu superiorii avem mai ales discutii legate de bani. Mi se pare normal sa încerc sa atrag o finantare cât mai mare spre domeniul meu, tehnic. Orasul are nevoie de investitii”, crede Aurelia Tent.

Cu vechime


Una dintre cele mai vechi angajate ale Primariei este sefa Serviciului Agricol din Primarie. „Sunt aici din februarie ’83, o fosila în Primarie”, glumeste Eliza Totorean. „Primaria asta este cel mai frumos lucru care mi s-a întâmplat în viata. Veneam aici cu aceeasi placere cu care megeam acasa”.

Mama asociatiilor


Diana Birau este fata pe care Primaria se prezinta administratorilor de asociatii. Sefa Serviciului Control si Îndrumare Asociatii de Proprietari din 2003, tânara zice ca „duhul blândetii” este secretul care îi asigura o buna colaborare atât cu cei din afara Primariei cât si cu colegii. „Probabil ca multi au o atitudine mai civilizata pentru ca sunt femeie.

Categoric, se poarta cu mai mult respect, folosesc un vocabular mai curat si un ton adecvat. Cred ca e nevoie în munca asta de calitati specific feminine – suntem mai conciliante si mai întelegatoare, mai tolerante. Colegii din Primarie se poarta bine cu noi. Nici nu au de ales. Suntem mai multe”, glumeste sefa serviciului.

Cristina Ghilea3Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor