Efect de bumerang pentru liderul penal?!

De Otilia Șandor
Reactualizat la:
24Comentarii
Efect de bumerang pentru liderul penal?!
Liderul Federaţiei Ambulanţa ar putea fi sancţionat aspru, după control.

Un reprezentant al Corpului de Control al ministrului Sănătăţii, Sorin Chifulescu, a ajuns luni, 25 iulie, la Oradea. Un altul, angajat al Direcţiei de Sănătate Publică Bihor, Virgil Domocoş, urmează să înceapă şi el controlul la Ambulanţa Bihor. Un al treilea angajat al Ministerului Sănătăţii este aşteptat marţi, 26 iulie, la Ambulanţa Bihor.

Toate după ce, liderul naţional al Federaţiei Ambulanţa Bihor, Gheorghe Chiş supărat că a fost dat pe mâna procurorilor de către Gheorghe Pintea, managerul Ambulanţei Bihor, pentru infracţiuni grave, a anunţat prin conferinţă de presă şi comunicate, că a chemat Corpul de Control al ministrului Sănătăţii ca să-l demită pe managerul Pintea.

Îl bagă la înaintare pe ministru?

Într-un comunicat, liderul Federaţiei Ambulanţa, anunţa că, „în baza deciziei ministrului Sănătăţii Vlad Voiculescu” se va trimite Corpul de Control la Ambulanţa Bihor pentru demiterea, scrie în alt comunicat, actualei conduceri. În fapt, nimeni nu are dreptul să ceară nimic în numele ministrului, iar sosirea Corpului de Control s-a făcut în baza unei solicitări obişnuite, nicidecum cu scop de demitere. Primul membru al Corpului de Control, Sorin Chifulescu, a declarat pentru Jurnal bihorean, că la minister sosesc petiţii, pe baza cărora, Ministerul Sănătăţii verifică în teren situaţiile semnalate.

4act (1)

Fără a divulga informaţii din control, Chifulescu a spus că va verifica, până vineri, serviciul RUNOS – de resurse umane, dosare de personal, dar şi activitatea economică şi financiară, precum şi stadiul de implementare a cerinţelor emise anul trecut, tot în urma unei vizite a Corpului de Control al MS, care a scos la iveală o serie de nereguli comise pe vremea fostului manager al Ambulanţei Bihor, nereguli descperite de actualul manager, Gheorghe Pintea.

Chifulescu a declarat că nu a venit cu scopul de a-l demite pe managerul Pintea, că nu e înregimentat politic şi nici nu s-au făcut presiuni asupra lui de a găsi sau inventa greşeli în managementul lui Gheorghe Pintea ca să îl poată demite. Cel de-al doilea membru al Corpului de Control, Petru Melinte, apare cu semnătura pe un act din 14 iulie, cu ajutorul căruia liderul Chiş s-a lăudat că îl va demite pe managerul Pintea. În acea adresă, şef serviciu Petru Melinte, e un fel de intermediar care a transmis sesizarea lui Chiş către ministrul Sănătăţii, „cu rugămintea” de a dispune „efectuarea de urgenţă a unui control”.

4act (2)

Rămâne de văzut dacă acest inspector invocat îi va face jocurile lui Chiş pentru ca managerul Pintea să fie înlocuit cu un altul cu care ar mai putea comite ilegalităţi sau va descoperi şi el că probleme de demitere nu ar fi la managerul Pintea ci la sindicalistul Chiş, care, de altfel, e cercetat deja penal pentru mai multe nelegiuri grave legate de achiziţii scumpe şi frauduloase, reţineri ilegale de bani de la angajaţii nesindicalişti, primirea salariului şi a celui mai mare spor fără a munci etc.24Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor