Efectele evolutiei „spectaculoase” din economie: noile angajari scad drastic

De Marcel Hoster
Efectele evolutiei „spectaculoase” din economie: noile angajari scad drastic
© Tion: Efectele evolutiei „spectaculoase” din economie: noile angajari scad drastic
Perspectivele de angajare de noi oameni în cadrul afacerilor derulate în zona de vest a României nu mai par deloc optimiste. Reprezentanții firmelor din regiune sunt destul de rezervați atunci când sunt întrebați despre noi posturi de lucru în următoarele trei luni.

Situația economică sau modificările fiscale și salariale impuse de guvern au tăiat aproape total elanul patronilor de a-și extinde afacerile și de a angaja noi oameni. Optimismul afaceriștilor a căzut aproape total, doar mai puțin de 1 din 4 angajatori români intenționează să-și crească numărul total de angajați în intervalul aprilie – iunie 2018, conform raportului periodic întocmit de una dintre principalele companii de pe piața românească a plasării forței de muncă.

Totuși, e important că patronii nu se gândesc să dea afară oameni, la nivel național doar 7% preconizează reduceri de personal, potrivit celei mai recente ediții a studiului privind Perspectivele Angajării de Forță de Muncă. Previziunile de angajare sunt cele mai slabe din ultimii doi ani, cele pentru trimestrul 2 din 2018 sunt mai modeste atât comparativ cu trimestrul 1 din 2018, slăbind cu 5 puncte procentuale, cât și comparativ cu trimestrul II din 2017, mai scăzute cu 8 puncte procentuale.

Din punct de vedere regional, cele mai puternice perspective de angajare sunt raportate în regiunea Centru.

Din fericire, dacă în alte regiuni optimismul a fost înlocuit cu pesimism, Regiunea Vest rămâne cel puțin pe plus. Totuși, optimismul șefilor de afaceri din zonă este extrem de scăzut în ceea ce privește piața muncii. Aici se înregistrează o previziune de angajare de plus 9%. Planurile de angajare se restrâng cu 10, respectiv 9 puncte procentuale de la trimestru la trimestru și de la an la an.

În concluzie, dacă aveți un job bun țineți de el, nu se știe ce ne așteaptă. Oricum, cel puțin temporar, boomul cu oferte fantastice de joburi, cu creșteri spectaculoase de avantaje, pare să fi trecut, cel puțin temporar.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !