Eficienţă la Curtea de Apel Oradea

ORADEA – Conform raportului anual, dat marţi publicităţii, obiectivele principale ale activităţii desfăşurate în anul 2008 au avut la bază apărarea intereselor generale ale societăţii, a ordinii de drept, a drepturilor şi libertăţilor cetăţeneşti. În vederea realizării acestor obiective, toţi procurorii au acţionat pentru îmbunătăţirea continuă a indicatorilor care reflectă calitatea muncii desfăşurate.

În cursul anului 2008, Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Oradea şi parchetele subordonate au soluţionat 18.010 cauze penale, faţă de 2007, când au fost soluţionate 15.774 (în creştere cu 14,18 %), rămânând de soluţionat 46.130 cauze (inclusiv cauze cu AN).

Bărbaţii, victime
În altă ordine de idei, rata criminalităţii în raza teritorială a Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Oradea a fost de 181 în anul 2008, faţă de 257 în anul 2007, cu menţiunea că numărul de inculpaţi trimişi în judecată se referă la 100.000 de locuitori, iar populaţia din judeţele aflate în raza teritorială a Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Oradea este de 958.966 locuitori. Din totalul cauzelor soluţionate, cele mai multe au fost infracţiuni contra patrimoniului, urmate de cele prevăzute de legi speciale, ca evaziunea fiscală şi de cele contra persoanei. Ca victime ale acestor infracţiuni, au căzut în procent de circa 80 la sută bărbaţii, jumătate dintre aceştia din mediul rural. „În concluzie, luând în considerare neajunsurile produse de lipsa acută de personal, activitatea noastră din 2008 a fost una foarte bună”, declară purtătorul de cuvânt al Curţii de Apel Oradea, Galoş Păunel.

 

Alexandra Borz0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !