Eficienţă la Fiscul bihorean

Eficienţă la Fiscul bihorean
ORADEA - Peste 1.600 de inspecţii fiscale au efectuat inspectorii Direcţiei Generale a Finanţelor Publice (DGFP) Bihor în perioada ianuarie – iulie 2008. „Dintre cele 1.638 de inspecţii fiscale, cea mai mare parte – 796 – au fost pentru rambursare/restituire de TVA”, ne-a informat Emil Guiaş, director executiv adjunct la DGFP Bihor.

 Alte 398 de controale au fost inspecţii fiscale operative, 168 în urma unor reclamaţii, contribuabili inactivi, radieri sau alte verificări şi 166 de inspecţii fiscale generale.

„Principalele obiective ale inspecţiilor fiscale au fost descurajarea evaziunii fiscale, verificare realităţii şi legalităţii sumelor negative din deconturile TVA solicitate de contribuabili, verificarea modului de calculare, evidenţiere şi virare în cuantumurile şi la termenele stabilite de lege la bugetul de stat consolidat”, a precizat Guiaş.

Prioritate au avut rambursările de TVA solicitate de către contribuabili. „În perioada 01.01 – 31.07.2008 s-au primit un număr de 1.019 cereri de rambursare de TVA depuse de către agenţii economici. S-au soluţionat un număr de 872 de cereri de rambursare”, a declarat Ioan Druţă, director executiv adjunct la Finanţele bihorene.

În urma inspecţiilor fiscale au fost stabilite obligaţii în valoare totală de 29.668.453 mii de lei. Numărul mediu de personal care a realizat activitate în perioada ianuarie – iulie 2008 a fost de 83 de persoane.

 

Indicatori de performanţă

 

Comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut numărul inspecţiilor fiscale a fost mai mic, 10.69 faţă de 1.395. Ioan Druţă motivează această scădere prin faptul că a scăzut numărul cererilor de rambursare de TVA. A crescut însă numărul inspecţiilor fiscale din proprie iniţiativă. „Ne-am orientat mai mult după cifra de afaceri şi controalele au fost mai eficiente”, a subliniat Druţă.

Ca o concluzie a eficienţei inspecţiilor fiscale efectuate în primele şapte luni din acest an, sumele suplimentare atrase la bugetul de la stat au fost mai mari cu 20%, ajungând la 29.668.453 mii de lei, de la 24.994.000 mii de lei.

 

Dan Birta0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !