Egalitate între femei şi bărbaţi

Egalitate între femei şi bărbaţi
ORADEA - Agenţia Naţională pentru Egalitatea de Şanse (ANES) între femei şi bărbaţi şi-a propus pentru anul 2008 continuarea implementării Strategiei Naţionale pentru Egalitatea de Şanse între femei şi bărbaţi pentru perioada 2006-2009, document adoptat de Guvernul României.

Potrivit lui Bottyan Elena, consilier ANES Bihor, dintre obiectivele înscrise în acest document strategic, ANES s-a oprit pentru anul 2008 la trei chestiuni fundamentale: inserţia pe piaţa muncii a femeilor aflate în risc de marginalizare, concilierea vieţii de familie cu viaţa profesională şi participarea echilibrată a femeilor şi bărbaţilor la procesul decizional.

Pentru fiecare dintre aceste obiective s-au identificat măsuri specifice, dar şi instrumente aparte adaptate la nevoile fiecărui grup ţintă.

Obiective

„În vederea realizării în fapt a unei concilieri reale a vieţii de familie cu viaţa profesională ne-am propus analizarea practicilor existente la nivelul instituţiilor şi companiilor româneşti, practici care urmăresc concilierea vieţii de familie cu cea profesională”, a precizat Bottyan Elena. Inserţia pe piaţa muncii a femeilor aflate în situaţie sau risc de marginalizare reprezintă o prioritate pentru ANES, obiectiv care poate poate fi promovat prin realizarea unui parteneriat cu instituţiile responsabile. Pentru început, ANES a iniţiat o analiză în mediul rural şi în mediul urban, având ca grup ţintă femeile cuprinse între 18-55 de ani. Scopul acestei analize este cunoaşterea nevoilor specifice ale femeilor. Analiza s-a derulat atât în zonele dezvoltate economic, cât şi în zonele sărace. Un alt instrument pe care ANES îl va utiliza pentru atingerea acestui obiectiv este încheierea de parteneriate cu aceste instituţii şi elaborarea unor materiale informative pentru beneficiarii finali care vor fi distribuite în comunităţi de către parteneri.

„Pe scurt, ANES îşi propune pentru anul 2008 campanii de informare, încheierea de parteneriate strategice cu instituţiile care ne pot oferi expertiză pe domeniile noastre de interes, dar şi accesarea de fonduri europene”, conchide Bottyan.

Dan Birta0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !