El vorbeşte cu gâştele!

Reactualizat la:
2Comentarii
El vorbeşte cu gâştele!
La numai 23 de ani, olandezul Martin Hof se poate lăuda că a devenit un expert în cunoaşterea limbii păsărilor domestice, informează “Daily Mail”.

După ce şi-a format mâna cu orătăniile din gospodărie, organizând şi dând ordine găinilor şi cocoşilor, tânărul s-a apucat să studieze limba gâştelor.

În momentul în care Martin Hof le spune gâştelor “tu-tu-tu”, acestea devin atente şi încep să îi răspundă pe rând. Dacă tânărul le avertizează că cineva le vrea răul şi le comandă să zboare sau dacă le cere să îl urmeze, acestea execută întocmai ordinul.

Zeci de oameni se strâng zilnic în parcul Hof van Delft pentru a-l privi pe tânăr stând la taclale şi distrându-se cu gâştele. L-au poreclit în glumă “Vorbitorul de limbă gâştească”, dar nu contenesc să fie uimiţi de felul în care acesta discută cu păsările folosind chiar şi braţele şi picioarele, dacă este nevoie, pentru a se face înţeles.

Totul a început de la vârsta de 10 ani, când Martin a prins primele “cuvinte” din limba găinilor şi cocoşilor din gospodărie. Până la 13 ani ştia să comunice cu păsările cerându-le să meargă la culcare, să se alinieze şi să îl urmeze sau să poftească la masă. În timp, însă, tânărul a fost atras de păsările sălbatice. La nici un an, cei care se plimbau prin parcul Hof van Delft puteau observa un tânăr urmat de un cârd de gâşte care răspundeau pe rând la sunetele emise de acesta.

“Atunci când atacă şi îşi agită ameninţător aripile, gâştele nu intenţionează să fie violente, pentru că realizează diferenţa de gabarit dintre ele şi om. Fac aşa pentru că sun pur şi simplu stresate”, a explicat Martin, provocând o gâscă să execute mişcarea de atac.
Pentru a-şi demonstra capacităţile, Martin o cheamă la el pe cea mai îndepărtată pasăre şi o întreabă ceva. Gâsca îi răspunde la ureche şi apoi se îndreaptă ţanţoş către un om din grupul de privitori pentru a-i arăta simpatia.2Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

versiunea HTML a comentariilor