Electrica modifică facturarea

Electrica modifică facturarea
Începând cu luna decembrie 2005, vor interveni o serie de modificari în plata facturilor de energie electrica. Societatea de Distributie si Furnizare a Energiei Electrice (SDFE) Oradea va implementa un nou sistem de gestiune comerciala a energiei electrice si clientilor.

„Scopul principal al introducerii acestui sistem modern este formarea unei baze de date moderne si flexibile de gestiune a clientilor si îmbunatatire a calitatii serviciilor oferite clientilor nostri”, a precizat Gheorghe Bogdan, reprezentantul Biroului de Presa.
Noul sistem se va aplica etapizat, începând cu consumatorii casnici, urmând ca, în aproximativ o luna-doua, sa se treaca si la agentii economici. Caracteristici

Noul sistem are mai multe caracteristici. În primul rând se exclude varianta autocitirii. Citirea contorului se va face o data la trei luni. Emiterea facturilor se va face lunar. Pentru fiecare loc de consum se va emite lunar o factura care va contine un consum estimat (întocmit pe baza mediei consumului din ultimele luni). În a treia luna se va emite o factura de regularizare pe baza citirii reale a contorului.

Prin banci si posta

Clientul va primi factura electrica în cutia postala sau la adresa solicitata. Plata facturii se va putea face la ghiseele Electrica, la oficiile postale, precum si la bancile Transilvania, Carpatica, Romextera. „Acest sistem prezinta pentru clienti mai multe avantaje. Elimina erorile de citire, elimina deranjul aducerii indexului si extinde posibilitatile de plata. Cu atât mai mult cu cât nu implica nici un cost suplimentar din partea clientilor”, ne-a declarat Gheorghe Bogdan.


Pentru a se face trecerea la noul sistem, în perioada 1-12 decembrie 2005 casieriile Electrica vor fi închise. În aceasta perioada nu se va face nici o încasare si nu se vor încheia contracte de furnizare a energiei electrice.

Dan Birta