Electrice chinezeşti, vandute ca nemţeşti

1Comentariu
Electrice chinezeşti, vandute ca nemţeşti
Ofiţerii BCCO Oradea au destrămat o reţea de falsificatori de aparatură electrică, prejudiciul fiind estimat la 4,16 milioane lei (41,6 de miliarde de lei vechi).

O parte din prejudiciu a fost recuperat parţial prin aplicarea de sechestru pe stocul de marfă precum şi pe două imobile deţinute în Bucureşti de membrilor grupului format din şapte indivizi din judeţele Timiş, Braşov, Galaţi şi Bucureşti.

„Din cercetările efectuate rezultă că în perioada 2003 – 2004, membrii grupului au conceput şi realizat un circuit comercial cu produse electrice şi în paralel un circuit bancar prin care au procedat la girarea succesivă a unor plăţi prin procedura de compensare în lanţ (inginerie financiar bancară). Au fost obţinute astfel, în scurt timp, profituri de 7 până la 17 ori mai mari decât suma investită. În fapt, de pe piaţa liberă au fost achiziţionate produse electrice de origine chineză de calitate inferioară care, prin interpunerea unor persoane fizice şi juridice, au fost comercializate ca produse de calitate superioară prin aplicarea ilegală a siglei unei cunoscute mărci. Aceste produse de calitate inferioară au fost ulterior livrate către diverse instituţii de transport şi distribuţie a energiei electrice.”, precizează comisarul şef Nicolae Stamate (foto), şeful Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate (BCCO) Oradea.

Prin urmare, poliţiştii Compartimentului de Combatere a Marii Criminalităţi Economico – Financiare din cadrul BCCO Oradea, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. Oradea au sesizat Tribunalul Bihor privind infracţiunile de evaziune fiscală, spălare de bani şi infracţiuni la legea societăţilor comerciale.

Cei şase inculpaţi riscă pedepse de până la 12 ani închisoare.

 

Cristian Horgos1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

versiunea HTML a comentariilor