Electro-deşeuri la Valea

VALEA LUI MIHAI - Acţiunea naţională de ridicare a deşeurilor electronice de la populaţie a atins şi Valea lui Mihai, unde s-au strâns de la locuitori cam două tone de aparate, de la televizoare şi monitoare, până la călcătoare şi cuptoare cu microunde.

„S-au strâns circa două tone de deşeuri. Cantitatea nu este foarte mare şi pentru că sunt puţine blocuri, majoritatea populaţiei locuind la case, unde au locuri unde să-şi depoziteze deşeurile”, explică ing. Ovidiu Indrie, din cadrul Compartimentului de Protecţie a Mediului al Primăriei Valea lui Mihai.
Acesta a explicat că acţiunea a fost un succes: „Cum aici locuiesc mulţi pensionari, deşeurile au fost colectate cu un tractor al Primăriei, care a mers din casă în casă. Acolo unde persoanele erau înaintate în vârstă, angajaţii de la Salubritate au intrat în curte după aparate”.
Scopul campaniei a fost mai mult de conştientizare a populaţiei. Indrie a adăugat că ar fi o idee bună organizarea unei campanii de anvergură în ianuarie, când populaţia s-ar debara de electronicele vechi, ca urmare a cumpărăturilor masive din perioada sărbătorilor.

 

Sebastian Kovacs0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase