Electrogrup SA face parcarea de pe Braşovului

De Cristina Ghilea
1Comentariu
Electrogrup SA face parcarea de pe Braşovului
© Parcarea costă peste 15 milioane lei fără TVA
Administraţia Domeniului Public SA a semnat contractul pentru executarea parcării publice etajate de pe Brașovului, cu firma Electrogrup SA din Cluj-Napoca.

„Contractul a fost semnat în aceste zile, termenul de execuție fiind de 12 luni de la emiterea ordinului de începere a lucrărilor”, informează ADP SA. „Prin realizarea acestei parcări se va îmbunătăți situația locurilor de parcare din zona centrală, care sunt insuficiente comparativ cu nevoia existentă”, precizează Liviu Andrica, directorul ADP Oradea.

Valoarea investiției este de 15,5 milioane lei, fără TVA.

Parcarea de pe str. Brașovului, situată între Spitalul Militar și magazinul Crișul, este prevăzută cu 395 locuri de parcare, dintre care 4 pentru persoanele cu dizabilități. Suprafața construită a viitoarei parcări are o arie de 2.142 mp, în timp ce suprafața utilă ajunge la 7.740 mp.

Sunt prevăzute cinci niveluri supraterane, ultimul fiind o terasă, cu un seminivel demisol. Intrarea și ieșirea din parcare se va face din strada Brașovului, prin amenajarea a două benzi suplimentare la intrarea și ieșirea din parcare.

Ambulatoriu, în vecinătate

Parcarea din fosta curte a Spitalului Militar se face în contul unui protocol încheiat de Primărie cu Ministerul de Interne. Astfel, prin HG 1562/2008, din domeniul public al statului respectiv Spitalului Clinic de Urgență Avram Iancu Oradea, a fost transferat un teren de 330 mp în domeniul public al municipiului Oradea, în scopul construirii unei parcări supraetajate. La schimb, Primăria realizează clădirea ambulatoriului pe care se angajează să o transmită gratuit în domeniul public al statului respectiv în administrarea Spitalului Clinic de Urgență Avram Iancu.

Ambulatoriul a fost deja contractat de Primărie cu asocierea Drum Asfalt SRL Palota, în asociere cu Trameco SA, iar proiectantul lucrărilor este Tehnoproiect SRL Oradea. Valoarea totală a lucrărilor este de peste 1,7 milioane lei fără TVA iar termenul de execuție este de 12 luni.1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor