Elevi au venit la Oradea în excursie de studiu

Elevi au venit la Oradea în excursie de studiu
ORADEA - Elevii de la două şcoli bihorene au avut ieri ocazia să viziteze Laboratorul de calitate a apei din cadrul Direcţiei Apelor Crişuri (DAC). Organizatorii au plănuit o excursie de studiu destinată nu numai elevilor, ci şi dascălilor.

„Sunt foarte importante aceste ieşiri şi activităţi practice. Copiii noştri au ocazia de a dobândi noi cunoştinţe, sau de a le completa pe cele vechi. E interesant pentru ei să vadă cu ochii lor cum au grijă cei de aici de calitatea apei. Poate întâlnirea aceasta le va da un motiv în plus pentru a urma un profil de biologie sau de chimie”, susţine Kelemen Erika, profesoară de biologie la şcoala din Beiuş, însoţitoare a patru elevi din clasa a VI-a.
„Înseamnă extrem de mult pentru ei această vizită, pentru că nu au mai avut ocazia de a vedea astfel de aparate. Aici le arată diferite substanţe şi metode chimice de determinare a conţinutului apei”, adaugă Gelu Gabor, profesor al Şcolii din Pomezeu, sosit la Oradea cu cinci elevi din clasele a VI-a, a VII-a şi a VIII-a. Acţiunea a cuprins şi o vizită la Priza de Apă a municipiului şi la Staţia de Epurare a Apei, situate pe Şoseaua Borşului.

Monica Mateiu0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !