Elevi găsiţi în bar în timpul orelor

7Comentarii
Elevi găsiţi în bar în timpul orelor
ORADEA – Poliţiştii de proximitate au acţionat din nou azi dimineaţă pe linia depistării elevilor care chiulesc de la şcoală. Dacă în anii trecuţi locurile preferate de elevii chiulangii erau cluburile de internet, se pare că de anul acesta ei şi-au schimbat preferinţele.  Video

În timpul acţiunii de azi nici un elev nu a fost găsit la cluburile de internet, în schimb au fost găsiţi câteva zeci de elevi în cafenele şi baruri.

„Poliţiştii de proximitate a organizat azi o acţiune pentru combaterea absenteismului şcolar. De exemplu, într-unul dintre localurile vizitate de noi am găsit câţiva elevi care absentau de la ora de limba română. vom comunica şcolii numele elevilor, iar şcoala la rândul ei ne va comunica măsurile pe care le i-au împotriva acestora”, spune agentul şef adjunct Alin Hexan, de la Poliţia de Proximitate Oradea.

Elevii găsiţi în baruri le-au spus poliţiştilor fie că au ore abia după-masa, fie că s-au învoit de la profesorii cu care aveau ore. Când au aflat că poliţiştii intenţionează să verifice la şcoală cele spuse de ei, elevii i-au rugat să nu meargă la director. „Dacă o să o întrebaţi pe doamna profesoară de noi, vă rog să nu o întrebaţi când e şi directorul de faţă. Măcar dumneaei să nu aibă probleme”, i-a rugat pe poliţişti unul dintre elevi.

Speriat, unul dintre copii şi-a sunat mama şi i-a rugat pe poliţişti să vorbească cu ea la telefon să îi explice situaţia.

Ca o măsură nouă, de anul acesta, părinţii elevilor găsiţi chiulind de la ore vor fi chemaţi la sediul Poliţiei, riscând să fie amendaţi, dacă copilul lor nu se află la prima abatere de acest gen.

Poliţiştii de proximitate avertizează că astfel de acţiuni vor continua şi în săptămânile viitoare, pe tot parcursul semestrului şcolar.

Ovidiu Morcan7Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor