Elevi mai conştienţi la teze

Elevi mai conştienţi la teze
ORADEA - Elevii din clasele a VII-a şi a VIII-a au susţinut tezele cu subiect unic pentrual doilea semestru, iar rezultatele obţinute sunt mai bune la ştiinţe, decât în semestrul I.

La matematiă s-a observat un număr mai mic de note sub nivelul notei cinci, de la 1.290 la 1.159 la clasa a VII-a şi de la 678 la 493 la clasa a VIII-a.

La teza la Geografie a fost înregsitrat şi un număr foarte mare de note de 10, 1.018 în semestrul I şi 1.173 în semestrul al doilea, ceea ce denotă un mai mare interes pentru teze din partea elevilor de clasa a VIII-a.

Română probă de foc

Nu acelaşi lucru se poate spune şi în cazul tezei la limba română unde numărul elevilor de clasa a VIII-a care au luat note sub cinci a crescut cu peste 50%, de la 1.114 în semestrul I la 1.749 în semestrul II. Nici la clasa a VII-a situaţia nu este mai încurajatoare, numărul celor care nu au obţinut note de trecere fiind de 1.178 în semestrul I şi 1.650 în semestrul al doilea.

„Răspunderea pentru evaluarea corectă a elevilor este a profesorilor care pregătesc elevii şi a profesorilor care supraveghează, astfel ca acel elev să ajungă la o şcoală potrivită” susţine Zoltan Akos, preşedintele comisiei judeţene pentru teze.

Pentru cei care au absentat la perioadele de până acum a tezelor ultima şansă de a prmova tezele pentru aceste an este perioada specială dintre 23 mai şi 6 iunie. Singurele modificări aduse acestei perioade este pentru proba de istorie sau georgrafie, mutată pe 29 mai, şi la limba română, mutată pe 4 iunie.

Valentin Teuca0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !