Elevi preocupaţi de mediu

Elevii de la „Mihai Viteazul” au ţinut să aniverseze într-un mod inedit Ziua Mondială a Mediului. Clasele a IX-a A, a X-a A şi F şi a XI-a A au pregătit în sala festivă a colegiului o sesiune interactivă, cu aplicaţii practice pentru colegii lor, în încercarea de a atrage atenţia către problemele cu care se confruntă mediul.

Pentru a evidenţia pericolul pe care îl reprezintă poluarea naturii, copiii au pavat holul către sala festivă cu flacoane şi resturi menajere, reproducând astfel un aspect des întâlnit în cotidian.

„S-a pornit de la acţiunea şase pe teme de mediu a Uniunii Europene «Viitorul tău – Alegerea ta», spectrul discuţiilor acoperind teme precum protecţia climei, protejarea naturii, reciclarea deşeurilor şi nu în ultimul rând alimentaţia ecologică”, explică Ruben Filimon, directorul CT „Mihai Viteazul”.

Pentru a sublinia şi mai tare faptul că dacă nu vom avea grijă de mediu vom trăi într-o lume uscată, lipsită de verdeaţă, elevii şi-au ales drept simbol pentru acţiune un copac uscat din cauza poluării, îmbodobid cu flori confecţionate din ambalaje.

De asemenea, tinerii ecologişti au prezentat un film realizat chiar de ei, care prezintă în paralel zone poluate şi zone curate, realizat în jurul locuinţelor lor. Filmul va fi postat pe pagina de internet a Colegiului (www.mviteazul.ro/) şi va putea fi vizionat de toţi cei interesaţi.

Ovidiu Morcan0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !