Elevi „puşi în gardă”

Elevi „puşi în gardă”
ORADEA - Elevii clasei a VIII-a B de la Şcoala Generală nr.11 din Oradea s-au întâlnit ieri cu agentul şef Marius Vasi din cadrul Compartimentului Poliţiei de Proximitate, cu care au discutat despre prevenirea furturilor şi a tâlhăriilor.

„Cum pe plan local furturile şi tâlhăriile se regăsesc în număr destul de mare în unităţile de învăţământ, Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Bihor prin intermediul Poliţiei de Proximitate, organizează astfel de întâlniri cu elevii, pentru a le aduce la cunoştinţă gravitatea acestor fapte şi faptul că ele sunt sancţionate drastic”, explică agentul şef Marius Vasi.

„Am mai avut activităţi împreună cu Poliţia de Proximitate, la ultima întâlnire elevilor le-a fost prezentat un film despre consumul de alcool şi droguri. Copii au fost surprinşi de faptul că o simplă curiozitate, simpla gustare a drogurilor, are efecte ireversibile. Impactul a fost cu atât mai profund cu cât personajele filmului au fost de o vârstă apropiată cu a lor. Domnul Vasi reuşeşte să creeze o atmosferă prietenoasă şi deschisă, ceea ce este foarte important, contribuind la o mai bună însuşire a mesajului”, spune profesoara Visky Andrea, diriginta clasei a VIII-a B.

Elevii au fost sfătuiţi să nu poarte la vedere bunurile de valoare, iar telefoanele mobile să nu le lase nesupravegheate în sălile de clasă sau în vestiarele neîncuiate. De asemenea, copiii au fost încurajaţi să meargă către casă împreună cu prietenii, iar atunci când sunt nevoiţi să iasă seara pe stradă să evite locurile neiluminte.

„Astfel de recomandări sunt foarte bune, pentru că la vârsta noastră suntem mai expuşi, iar răufăcătorii pot profita. Şi eu am telefon, dar pe timpul orelor îl ţin închis. Îl port tot timpul în geantă şi pe cât posibil nu îl las la vedere”, spune Csoka Anita, elevă în clasa a VIII-a B.

„Aceste întâlniri sunt extrem de utile. E foarte bine că ni se atrage atenţia şi ni se explică cum trebuie să ne ferim, pentru că astfel de lucruri i se pot întâmpla oricui”, completează colega ei, Halasz Dorottya.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase