Elevi stimulați cu un stagiu de practică la Roma

De Crina Dobocan
Reactualizat la:
Elevi stimulați cu un stagiu de practică la Roma

Opt elevi ai Liceului Greco-Catolic „Iuliu Maniu” din Oradea s-au întors, recent, din Italia, unde au efectuat un stagiu de practică în domeniul informaticii.

Elevii sunt la profilul matematică-informatică și au participat la stagiu prin Programul Erasmus -„Formarea de viitori profesionişti prin stagii de pregătire practică la nivel european”. Proiectul a debutat în luna iunie 2015 şi se va încheia în mai 2017 şi cuprinde trei fluxuri.

„Proiectul are ca scop efectuarea unui stagiu de pregătire practică şi dezvoltarea competenţelor profesionale ale elevilor în vederea unei plasări mai bune pe piaţa muncii. Timp de două săptămâni, elevii noştri, împreună cu alţi 24 de elevi de la calificarea Ajutor analist programator la societatea INFOL din Italia, au dezvoltat aplicaţii în limbajul de programare Visual Basic.

practica roma 1

La finalul stagiului de practică elevii sunt evaluaţi de către tutorele de practică şi de către profesorul de informatică de la Liceul Greco-Catolic „Iuliu Maniu” Oradea pentru a li se valida, transfera şi recunoaşte competenţele şi abilităţile dobândite”, a informat prof. Dragoş Alexandru, directorul Liceului Greco-Catolic „Iuliu Maniu”.

Partenerii Liceului Greco-Catolic „Iuliu Maniu” în acest proiect sunt Centro Studi Infol, asociaţie non-profit, cu sediul la Roma, dedicată promovării integrării sociale, culturale şi profesionale a individului, precum şi adaptabilităţii şi competitivităţii lucrătorilor, prin activităţi şi proiecte de formare şi orientare. Cei de la Centro Studi Infol se ocupă de formarea profesională şi de găzduirea elevilor în Italia. Ei le-au oferit elevilor şi o vizită de studiu la Institutul Naţional de Statistică din Roma.

practica roma 3

În urma acestei experienţe, tinerii susţin că şi-au îmbunătăţit cunoştinţele şi abilităţile de a comunica în limbile engleză şi italiană. De altfel s-au bucurat și de frumuseţile Romei învăţând lecţii de istorie prin vizitarea celor mai reprezentative monumente ale oraşului (Panteonul, Colosseumul, Forul Roman, Arcul lui Constantin).

Pentru participarea la acest stagiu de practică elevii au avut de trecut mai multe probe (de informatică, competenţe lingvistice, interviu şi dosar) şi au efectuat ore de pregătire de specialitate.

Pe parcursul stagiului de practică elevii au fost însoţiţi şi coordonaţi de responsabilul cu formarea profesională din cadrul proiectului, profesorul lor de informatică, Sorina Miheş.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !