Elevi suedezi în vizită la Palatul din Copiilor

ARAD - Un număr de 28 de elevi de la Liceul Huleback din localitatea Molnlyke din Suedia însoţiţi de profesori şi membri ai Consiliului Muncipal Harryda sunt oaspeţii Palatului Copiilor din Arad în cadrul unui program european de schimb cultural între tinerii celor două instituţii.

Colaborarea între instituţii este exemplară, în ultimii ani realizându-se trei programe de schimb de tineri în urma cărora s-au legat prietenii, s-au lărgit orizonturi şi s-au deschis noi porţi ale cunoaşterii interculturale.

Elevii suedezi aflaţi în Arad au un program dens şi diversificat pentru a se familiariza cu cât mai multe aspecte ale vieţii şi culturii româneşti. Astfel ei au avut ocazia să fabrice măşti populare româneşti din lut, să picteze icoane pe sticlă şi să surprindă aspecte ale vieţii oraşului în fotografii.

Aceste lucrări artistice au fost mai apoi adunate într-o mini-expoziţie care va lua drumul Suediei împreună cu elevii şi amintirile lor plăcute. Pentru a le arăta părţile prin care europenismul nostru capitalist este comun cu al lor, elevii au inclus în program şi o vizită la Mall-ul din Timişoara.

În cadrul programului comun din zilele următoare ei vor vizita Parcul Dendrologic de la Macea şi Şcoala nr. 2 din Curtici cu scopul de a vedea un exemplu pozitiv de integrare a minorităţii rrome în peisajul educaţional. Peste tot elevii suedezi sunt însoţiţi de elevii cercului de cultură şi civilizaţie engleză de la Palatul Copiilor.

Vasile Filip0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase