Elevi testaţi antidrog

Elevi testaţi antidrog
Elevii din şcolile aflate în sectorul 4 al Capitalei vor fi testaţi pentru a se depista dacă sunt consumatori de droguri. Acţiunea a fost iniţiată de primăria de sector şi are ca scop preîntâmpinarea consumului de stupefiante în rândul tinerilor.

Programul nu a fost agreeat de toţi directorii unităţilor şcolare, mai ales cele aflate în zone cu risc major în consumarea drogurilor. Directorii spun că nu au refuzat, ci nu vor să-i pună pe elevi şi părinţi în situaţii neplăcute. Peste 40% dintre tineri au consumat droguri cel puţin o dată în viaţa lor. Alţi 10% sunt tentaţi să o facă din cauza anturajului.

Programul pentru testarea consumului de droguri în rândul tinerilor a fost conceput ca urmare a dorinţei părinţilor de a oferi mai multă siguranţă în şcoli. Proiectul a început la grupul şcolar Dacia. El constă în testarea urinei elevilor, în fiecare luni, de către părinţi, pentru a depista eventualul consum de droguri.

Dacă se descoperă că există urme de droguri la unul dintre copii, părintele poate solicita un alt tip de test pe care-l va primi acasă. Testarea se va face pentru elevii din clasele IX-XII.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase