Elevii au fost repartizaţi la licee

Cele mai căutate domenii sunt: economic, matematică-informatică şi ştiinţele naturii.

Repartizarea computerizată în licee a avut loc, joi după-amiaza, la Ministerul Educaţiei. Ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu a declarat presei centrale că peste 50% dintre elevii care s-au înscris pentru repartizarea computerizată la licee au optat pentru specializarea matematică-informatică, în jur de 24% pentru ştiinţele naturii, 15% pentru filologie şi în jur de 9% pentru socio-umane.

Rezultate

În Bihor, cele mai mari note le-au avut elevii Anca Cristina Cheregi, absolventă a Colegiului Naţional „Emanuil Gojdu” şi Ionuţ Tudor Iovan, de la Şcoala cu clasele I-VIII „Dacia” din Oradea. Ambii au avut media de admitere 9, 95 şi au intrat la CN E. Gojdu, la profilul matematică-informatică. Cea mai mică medie din judeţul nostru, 4, 38, a avut-o elevul Nyisztor Romeo-Ionuţ de la S08 Tileagd, care a fost repartizat la Colegiul Tehnic „Traian Vuia” din Oradea, la profil electric.

La Colegiul Naţional Mihai Eminescu din Oradea, cea mai mare notă la admitere a fost 9, 93, a elevei Oana Pelea, de la Şcoala „O. Doamna”. Ea a fost admisă la profilul ştiinţele naturii. Cea mai mică notă la Colegiul Eminescu a fost 5, 41 la profilul matematică – informatică, cu predare în limba maghiară. La Colegiul Economic Partenie Cosma din Oradea cea mai mare notă de admitere a fost 9, 89, a elevei Marinela Andrada Tabără, iar cea mai mică a fost de 4, 69, la profilul Economic/LMA a elevului Nagy Zsolt de la S08 Şişterea. Rezultate la admitere pot fi accesate pe site-ul Inspectoratului Şcolar Judeţean Bihor.

Domenii căutate

Potrivit inspectorului Elisaveta Roşu, responsabilă cu admiterea în licee, domeniile cele mai căutate au fost economic, matematică-informatică, ştiinţele naturii, turism şi alimentaţie, estetică şi igiena corpului omenesc. Inspectorul Elisaveta Roşu, ne-a declarat că la Colegiul Economic Partenie Cosma din Oradea s-au completat cele cinci clase de economic.

Potrivit datelor furnizate de ISJ Bihor, în judeţul nostru la această repartiţie au participat 5.599 de candidaţi, din care 373 au fost optat pentru licee vocaţionale, 5.024 au participat la repartiţia computerizată, 63 de candidaţi au fost respinşi ca urmare a opţiunilor insuficiente, cinci s-au înscris la Liceul Militar din Alba-Iulia, 29 au candidat pe locurile speciale pentru elevii rromi, 49 au plecat din judeţ spre alte localităţi din ţară, iar 56 au venit din alte judeţe la noi.


Peste 800 de locuri libere

Elevii care au participat la repartizarea computerizată trebuie să depună dosarele la şcolile în care au fost repartizaţi. „Astăzi s-au afişat în şcoli listele cu repartiţia computerizată şi s-au distribuit listele cu candidaţii respinşi. Liceele vocaţionale din Oradea, care nu şi-au completat numărul de elevi, organizează din data de 6 iulie probe de aptitudini. În perioada 6 – 16 iulie, elevii trebuie să depună dosarele la liceele la care au fost repartizaţi. Elevii care nu-şi vor depune aceste dosare în acest interval, pierd locul şi pot participa la cea de a III-a etapă a admiterii care va avea loc în luna septembrie”, a conchis inspectorul Elisaveta Roşu. În Bihor, au mai rămas libere peste 800 de locuri.

Crina Dobocan0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !