Elevii au fugit de la şcoală?!

17Comentarii
Elevii au fugit de la şcoală?!
Elevii de la Şcoala „Alexandru Roman” au plecat de la şcoală de sub ochii profesorilor?!

În jur de 70 de copii de la Şcoala cu clasele I-VIII „Alexandru Roman” din Oradea, însoţiţi de o mână de părinţi, au protestat în această dimineaţă faţă de ideea de comasare a instituţiei de învăţământ cu Şcoala „Lucreţia Suciu”. Elevii de la Şcoala „Alexandru Roman” nu doresc sub nicio formă să fie transferaţi la Şcoala „Lucreţia Suciu”. La prima oră a dimineţii, elevii, fără să fie observaţi de cadrele didactice, conducerea şcolii sau de portarul acesteia, s-au adunat în curtea şcolii, de unde au pornit, pe jos, spre Inspectoratul Şcolar Judeţean Bihor. Protestatarii au purtat pancarte cu sloganuri: „Nu renunţăm la această şcoală pentru că am ales-o ca să ne facă oameni, aşa cum a făcut din mulţi”, „Lăsaţi-ne să strălucim în continuare”, „Nu renunţăm la şcoala noastră”, „Avem şi noi drepturile noastre, respectaţi-le!”.

„Să ne asculte cineva!”

La Inspectoratul Şcolar, elevii nu au găsit pe nimeni. Secretara instituţiei le-a spus elevilor că „toţi inspectorii sunt plecaţi la şedinţele cu directorii”. Aceasta le-a înregistrat copiilor petiţia şi le-a promis că i-o va înmâna inspectorului general. Răspunsul secretarei nu i-a mulţumit însă pe elevi.

„Nu plecăm de aici până nu vine cineva să ne asculte şi pe noi. Am citit pe Internet şi am văzut că avem şi noi drepturi, prevăzute în Constituţia României”, i-au spus aceştia secretarei ISJ.

Creierul manifestării au fost elevele Bala Leila şi Marinela Sabău, din clasa a VII-a A.

„Noi am iniţiat protestul. Profesorii nici măcar nu ştiu de protestul nostru. Am rugat patru părinţi să ne însoţească. Ne vor trece absenţi, dar nu ne pasă. Vrem doar ca şcoala să nu se comaseze. Am cerut sprijinul colegilor. Petiţia a fost semnată de 163 de elevi. Din cauza frigului, nu i-am luat şi pe elevii din clasele primare, pentru că şi ei ar fi venit. Aşa, suntem numai 70 şi ceva de elevi. Şcoala «Alexandru Roman» este o şcoală foarte bună. Aici au învăţat părinţii şi bunicii noştri. Aici învăţăm şi noi. Suntem mulţumiţi de dascăli, de şcoală, de tot. Nu plecăm de aici până nu ni se va da un răspuns favorabil”, a spus Marinela Sabău.

„Nu avem nimic cu Şcoala «Lucreţia Suciu», dar vrem să rămânem la «Alexandru Roman». Dorim să discutăm cu cineva, să ne asculte cineva şi părerea noastră înainte de a face comasarea!”, a spus Andrada Chiş, elevă în clasa a VIII-a.

Cu jalba la Primărie

Referitor la nemulţumirile elevilor de la Şcoala „Alexandru Roman”, inspectorul general, Dorel Luca, le-a transmis, prin intermediu secretarei, că mâine vor primi un răspuns.

Văzând că la ISJ Bihor nu e nimeni care să le asculte doleanţele, elevii s-au dus cu jalba la Primărie şi la Prefectură. La Primărie, elevii au fost întâmpinaţi de viceprimarul Gheorghe Carp care le-a spus că atâta timp cât nu există o decizie oficială din partea ISJ, nu înţelege de ce atâta agitaţie. Carp a făcut un apel la părinţi, rugându-i să nu-i angreneze pe copii în astfel de acţiuni. Nici la Prefectură nu au rezolvat mare lucru, astfel că elevii s-au întors la ISJ. Inspectorul general adjunct, Ilie Crăciun, i-a îndemnat pe elevi să meargă la şcoală.

De capul lor!

Contactată telefonic directoarea Şcolii „Alexandru Roman” a declarat că nu ştia nimic de protestul elevilor şi nici nu a ştiut că ei au plecat din şcoală.

„Nu ştiam de protest. Am sosit la ora nouă fără zece la şcoală, pentru că aveam ore de la nouă. Din câte am înţeles de la colegii mei, elevii au plecat de la şcoală de capul lor, fără să ceară arpobarea nimănui. Când a auzit directoarea adjunctă a şcolii, Ecaterina Moga, a anunţat organele abilitate (poliţia, jandarmeria)”, a declarat Anca Piscoi, directoarea Şcolii „Alexandru Roman”

Crina Dobocan

Directorul Şcolii „Lucreţia Suciu” răspunde afirmaţiilor calomnioase

Parintii nemultumiti ies in strada17Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor