Elevii dau „Click pe verde!”

Elevii dau „Click pe verde!”
Proiectul este conceput pentru elevii de gimnaziu şi liceu, cu temeinice cunoştinţe de creare site-uri web şi se desfăşoară la nivel naţional, între 1 iunie şi 31 august.

Concursul va avea ca temă „Şcoala verde” şi are ca punct de pornire optica noastră ce exprimă respectul pentru mediul natural de care beneficiem cu toţii şi pe care îl vor moşteni generaţiile viitoare. Treptat, copilul trebuie să înţeleagă faptul că orice acţiune a sa în relaţia cu mediul în care trăieşte şi învaţă este importantă. Campania este lansată de ECDL România, care îşi propune ca elevii obisnuiţi doar cu activitatea în faţa computerului să se responsabilizeze şi să se implice în activităţi ecologice, oferind fiecărui individ posibilitatea de a manifesta o atitudine personală, responsabilă faţă de mediul în care trăieşte, dar şi să înţeleaga mai bine rolul tehnologiei, al computerului ca sursă de informare şi comunicare în a schimba în bine mentalităţi.

Pentru cultura ecologică

Prin campania lansată, ECDL vizează dezvoltarea culturii ecologice foarte scăzute în prezent, adresându-se direct copiiilor, ei fiind cei mai deschişi în ceea ce priveşte schimbarea de mentalitate în atitudinea faţă de mediul înconjurător. Copiii sunt invitaţi să se înscrie la concurs până la 31 august prin trimiterea datelor de contact şi a adresei site-ului creat pe tema dată la adresa marketing@ecdl.org.ro, la sfârşitul verii putând câştiga premii atractive. Pot participa elevi atât din gimnaziu, cât şi din liceu – din toată ţara, indiferent de sex, naţionalitate sau religie.
 
Premii pentru câştigători

Jurizarea se va face online, pe două secţiuni: elevi cu până la 14 ani şi elevi peste 14 ani. Unul din criteriile de jurizare din punct de vedere tehnic îl constituie numărul de noţiuni din programa ECDL WebStarter pe care îl conţin materialele înscrise în competiţie. Premiile pentru concursul de pagini web vor consta în Ipod-uri, aparate foto, kit wireless, memory stick-uri, vouchere WebStarter şi, bineînţeles, diplome. Câştigătorii vor fi anunţaţi pe site-ul ECDL România. Mai multe detalii despre concurs se pot solicita direct la adresa marketing@ecdl.org.ro.

Alexandra Borz0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !