Elevii de la Balcescu au pornit colinda

2Comentarii
Elevii de la Balcescu au pornit colinda
Spectacolul de Crăciun a avut loc, luni seara, la Casa de Cultură a Sindicatelor.

În clinchet de clopoţei şi miros de cozonaci, elevii Şcolii cu clasele I-VIII „Nicolae Balcescu” din Oradea au adus aproape sărbătoarea creştinătăţii, Naşterea Domnului. Luni seara, la Casa de Cultură a Sindicatelor din Oradea a avut loc un reuşit spectacol de Crăciun. Evenimentul a fost coordonat de profesoara Alina Zaha. Cei peste 300 de elevi implicaţi în spectacol au pregătit un program complex, care a cuprins colinde tradiţionale, interpretate în limbile română, maghiară, engleză şi germană, precum şi scenete, dans şi cântece inspirate de sărbătorile iernii.

Ansamblul folcloric al şcolii, constituit în cadrul proiectului „Folclorul înnobilează omul”, derulat de Asociaţia Ex Nobili Officio, a prezentat colinde tradiţionale româneşti.
Şi micuţii din clasa a III-a C, coordonaţi de învăţătoarea Simona Mihalca, au pregătit un mănunchi de colinde tradiţionale româneşti.

Program complex

Evenimentul a continuat cu un moment artistic pregătit de steluţele din clasele I A şi B ale şcolii, îndrumaţi de profesoarele Simona Vancea şi Maria Bughiu. Dansul micuţilor a fost coordonat de coregrafii Florin Culda şi Oana Floruţ.

Elevul Paul Mihanţa-Deac din clasa a IV-a C (învăţător Doru Mureşan) a adus aminte de steaua călăuzitoare care a vestit naşterea Fiului Omului.

Elevii din clasele a IV-a A şi B ale şcolii, îndrumaţi de învăţătoarele Daniela Pop şi Florica Pop, au prezentat sceneta „Viflaimul”. Ei au fost urmaţi de colindătorii din clasa a III-a D (institutoare Andaluza Raţ).

În cadrul aceluiaşi spectacol, eleva Oana Musteaţă, din clasa a IV-a A, a interpretat o piesă la pian.

Copiii din clasele a III-a şi a IV-a E, îndrumaţi de profesoara Kovacs Anamaria, au prezentat un dans popular maghiar.

L-au chemat pe Moş Crăciun

Cu gândul la cadourile de sub bradul de Crăciun, Andreea Pop, elevă în clasa a III-a D, a interpretat piesa „Te aşteptăm să vii, Moş Crăciun”.

De asemenea, elevii din clasele de gimnaziu, îndrumaţi de profesoarele Angela Pop şi Valeria Ionescu au prezentat, în limbile engleză şi germană, câteva cântece de Crăciun (Let it snow, Santa Claus is coming to town şi O, tannenbaum).

Cântecul „Jingle Bells” interpretat de Dora Ghilea (clasa a VI-a C) a vrăjit întreaga sală, în timp ce colindătorii din clasa a II-a D (învăţătoare Vasilica Ienei), au urat sărbători luminoase. Manifestarea a continuat cu dansuri moderne, prezentate de elevele Mădălina Bitea şi Isabela Fitero (clasa a VI-a A) şi de trupele de dans din clasele a III-a C (institutoare Adriana Tiungea), a IV-a D (învăţător Doru Mureşan) şi clasa a III-a B (institutoare Stela Tăut). Sărbătoarea Şcolii Bălcescu s-a încheiat cu „Pluguşorul”, prezentat de elevi din clasele V-VIII, îndrumaţi de profesoara Ina Pele.

C.D.2Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor