Elevii de la „Ghibu” vor un mediu curat

Elevii de la „Ghibu” vor un mediu curat
ORADEA – Mai mulţi elevi şi profesori de la Liceul „Onisifor Ghibu” s-au implicat într-un proiect iniţiat anul trecut de profesoara Aurelia Csög şi cofinanţat de Primărie.

Proiectul „Casa noastră, pământul” se derulează pe o perioadă de trei ani, prima parte fiind concentrată în jurul motto-ului „Copac tânăr, copac bătrân”. „Scopul pe care îl urmărim este ca aceşti elevi să aibă o atitudine pozitivă faţă de mediu şi să devină buni voluntari. Am strâns deşeuri, am sărbătorit Ziua Pământului, vom face şi o excursie la Damiş cu membrii fundaţiei Ecotop”, ne-a spus Aurelia Csög, coordonatoarea proiectului.

După expoziţii de desene pe teme de mediu, plantări de pomi, excursii şi diferite activităţi eclogice, ultima realizare a celor implicaţi a fost amenajarea grădinii şcolii cu gard viu şi arbori, urmând să se planteze şi flori. Dacă la început s-a pornit cu 15 elevi de clasa a V-a, pe parcurs s-au mai implicat 15 tineri din consiliul elevilor, fiind ajutaţi ocazional de alţi colegi şi profesori. „Eu consider că am făcut un lucru bun pentru şcoală şi pentru mediu.

Sper că am atras atenţia celor care trec pe stradă şi că au observat şi ei că se poate”, a afirmat George Memetea, elev în clasa a IX-a. „A fost un pic şi distractiv. Mie a început să-mi placă pe parcurs, dar ceilalţi în general nu prea sunt interesaţi. Sunt sigură că cel puţin cei ce s-au implicat în proiect nu vor mai arunca gunoaie, pentru că ştiu cât efort am depus”, crede Nicoleta Pop, elevă în clasa a VII-a.

Planurile de viitor sunt cât se poate de atractive. „La anul, vrem să mergem cu elevii implicaţi în Ungaria, iar în ultimul an mă gândeam să îi duc şi mai departe, poate în Franţa”, precizează profesoara. Toate activităţile desfăşurate în cadrul proiectului vor fi premiate.

Monica Mateiu0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase