Elevii de la Samuil Vulcan în rolul Ministrului Învăţământului

Elevii domnului profesor Ilie Rus
Elevii domnului profesor Ilie Rus
Aceasta a fost doar una dintre temele derulate de elevi şi dascăli în cadrul Săptămânii Educaţiei Globale.


Cu toții știm că perioada 17-21 noiembrie 2014 este numită Săptămâna “Educației Globale”. Aceasta a fost primită cu brațele deschise de către tinerii vulcaniști. Săptămâna Educației Globale îndeamnă atât elevii, cât și cadrele didactice să participe la activitățile realizate în școală, fiind o oportunitate minunată de cunoaștere și relaționare, de dezvoltare a unor idei și participarea la dezbateri cu privire la tema propusă. În cadrul Colegiului Național “Samuil Vulcan” săptămâna a început, atipic, vinerea (în 14 noiembrie, când, în cadrul Cercului Pedagogic al consilierilor educativi din zona Beiuș, doamna profesor Elena Ojică a coordonat o activitate la nivelul claselor a VII-a și a VIII-a (diriginte prof. Natalia Heredea și prof. Florentina Hora).
Ce-şi doresc elevii?

Cu titlul „Ce aș face dacă aș fi Ministrul Învățământului?”, cei 30 de elevi implicați au lucrat pe grupe, fiecare având un ministru și 5 consilieri și un proiect legislativ de realizat pe teme de educație. O grupă formată din profesorii din zonă a lucrat în paralel cu elevii. Faptul că profesorii și elevii își doresc același lucru (calitate în educație, o bază materială consistentă, punerea accentului pe noile educații, pe aplicabilitate etc.) s-a regăsit în concluziile prezentate la final. De luni, activitățile s-au desfășurat zilnic, o serie de activități, începând cu ora 13. Tema propusă, “Securitatea alimentației”, este vastă și are ca scop să-i învețe pe tinerii elevi cum să aibă un stil de viață sănătos și echilibrat.Expoziția-concurs de postere , organizată de către clasa XII C, diriginte Spiridon Sorin, a constat în realizarea de prezentări Power Point pe tema “Un stil de viață sănătos” și a unor panouri mobile cu informații tematice, care au circulat prin toate clasele.

A doua activitate, “Alimentație echilibrată, sănătate asigurată”, realizată de clasa a XI-a F, profesor coordonator Claudia Buran, a fost destinată elevilor din clasele a V-a și a VI-a care au avut parte de prezentări interesante și de jocuri minunate. Micuții au rezolvat rebusuri, puzzle-uri, au alcătuit un meniu sănătos și au scris poezii pe această temă. O interesantă activitate, organizată de către doamna profesor Spiridon Angelia și clasa dumneaei, a X-a C, s-a derulat sub forma unui concurs de “Preparate culinare delicioase, sănătoase”. Împărțiți pe echipe, s-au întrecut în realizarea unor delicatese culinare “ca la bunica acasă”, autentic românești, proaspete și bio. Pe mesele de concurs au apărut: plăcintă țărănească, pâine de casă, cozonaci, cornulețe și multe altele. Juriul a fost format din liderii claselor.

Săptămâna s-a încheiat cu activitatea caritabilă care a avut drept scop ajutarea unor copii orfani din cadrul Casei Arc. Au participat la strângea de fonduri toate clasele Colegiului Național “Samuil Vulcan”, sub îndrumarea noului președinte al Consiliului Elevilor, Alin Cîndea.

Duma Biatrice Bianca0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !