Elevii de la Vuia, premiul III în Spania

În faţa catedralei din Cadiz
În faţa catedralei din Cadiz
Elevii şi dascălii de la Vuia au luat parte la ultima reuniune a proiectului Comenius „Varietate de opţiuni în antreprenoriat”.


O delegaţie alcătuită din profesori şi elevi de la Colegiul Tehnic „Traian Vuia” din Oradea a participat la cea de-a şasea reuniune (ultima) a Proiectului Multilateral Comenius „Option Variety for Entrepreneurship – Varietate de opțiuni în antreprenoriat”. Reuniunea s-a desfăşurat în perioada 12 – 18 aprilie 2015 în ţara coordonatoare a proiectului – Spania.

„Proiectul se derulează din anul 2013 bucurându-se de sprijinul financiar al Comisiei Europene, prin programul «Învățare pe tot parcursul vieții». În Spania, gazda noastră a fost I.E.S LA GRANJA, un liceu vocațional din localitatea Jerez de la Frontera, situată în provincia Cádiz, la 12 kilometri de Oceanul Atlantic”, a spus prof. Marcela Urs, coordonatoare de proiect din partea Colegiului Tehnic „Traian Vuia”.

La această ultimă reuniune de proiect au participat elevi și profesori din toate țările partenere în proiect. Delegația Colegiului Tehnic „Traian Vuia” a fost formată din elevii: Florian Drăgoi (clasa a XII-a E) și Tudor Șandra (XI G), însoțiți de prof. Marcela Urs și Silvia Mateaș.

„Săptămâna petrecută în Spania a fost bogată în activități care să marcheze tematica proiectului, dar și activități care să ne ofere prilejul de a cunoaște esența spiritului andaluz și de a petrece ultimele momente memorabile în această formulă de parteneriat. Tematica proiectului a fost surprinsă în vizitele de studiu realizate la Rancho Cortesano, o fermă apicolă în care spiritul antreprenorial al unei familii spaniole a reușit să transforme o idee într-o adevărată afacere de succes, sau vizita la crama Gonzaless Byass, unde tot o afacere de familie, aflată acum la a cincea generație, a reușit să facă din vinul sherry Tio Pepe o imagine iconică nu numai a Andaluziei, ci a întregii Spanii. La cele două vizite s-a mai adăugat și cea la CADE (Centro de Apoyo al Desarrollo Empresarial) un organism guvernamental care oferă sprijin și consultanță tinerilor antreprenori”, a relatat prof. Marcela Urs.

Premiul III

Delegațiile tuturor țărilor participante în proiect au luat parte la Feria de la Ciencia en la Calle de Jerez, un târg al științei cu caracter ludic și educativ, desfășurat pe străzile din Jerez, unde posterul pregătit de elevii orădeni pe tema științei care se poate regăsi în activitățile curente ale unei familii inventive a obținut premiul III.

„O mențiune specială trebuie făcută în legătură cu emisiunea «televizată» despre proiect și cu elevii prezenți la reuniune, realizată în studioul școlii gazdă, care pregătește și tehnicieni în domeniul televiziunii. Pentru cunoașterea spiritului andaluz au fost organizate vizite tematice în Jerez, la Școala Regală Andaluză de Călărie, unde am putut viziona un dans grațios al cailor special dresați după o tradiție locală veche și la Muzeul Flamenco, unde am aflat istoria acestui dans unic și inegalabil. Vizitele de studiu organizate în orașele Sevilia și Cádiz au condus și ele la cunoașterea Spaniei din punct de vedere geografic, istoric și cultural. Momentul despărțirii a fost unul emoționant și cu toate că am ajuns la un capăt de drum parcurs împreună în cei doi ani fructuoși de proiect, el se va putea transforma într-un nou început, în noi colaborări și proiecte împreună”, a conchis Marcela Urs.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !