Elevii din Livada, în excursie la Arieşeni

Elevii din Livada, în excursie la Arieşeni
LIVADA – Elevii şcolii generale din Livada au fost în excursie la Arieşeni, un eveniment deosebit pentru ei. Entuziasmaţi de această aventură, ne-au relatat povestea excursiei lor într-o scrisoare adresată redacţiei, trimisă de profesoara Constanţa Mărincean, pe care o publicăm în cele ce urmează.

În 16 ianuarie, când a înmugurit ideea de a organiza o excursie la Arieşeni, la sfârşitul lunii, nu speram să şi reuşim. Timpul era prea scurt! Şi, totuşi, în 25, la ora 8 dimineaţa, eram în autocar, gata de drum! Totul a fost posibil îndeosebi datorită spijinului material primit de la S.C.”Livaro” S.A., care, prin domnul Ovidiu Porumb, cu o deosebită solicitudine, a răspuns cererii noastre sponsorizându-ne transportul asigurat prin firma “Ovis-tour”.

Deci, plini de speranţa petrecerii unui sfârşit de săptămână relaxant, am pornit la drum! La ieşirea din Băiţa, exclamaţiile de uimire nu mai conteneau. Pentru toţi, vederea zăpezii era fascinaţie la culme! Nămeţii de pe marginea drumului şi albul ce domina întregul peisaj justificau, din plin, entuziasmul celor din autocar. Iar sculpturile în gheaţă de pe marginea dreaptă a şoselei, măiestrit dăltuite de Măria-Sa, MAMA NATURA, îţi furau privirea!

Drumul de la Băiţa până la cabana ce ne aştepta cu multă căldură (la propriu dar şi la figurat, căci sufletele oamenilor de acolo sunt, într-adevăr, calde!) s-a constituit într-o pregătire emoţională pentru ceea ce urma. În ciuda camerelor cochete şi primitoare, a sălii de mese care ne aştepta să ne potolim presupusa foame, popasul la cabane a fost doar de cateva momente.

Bulgării de zăpadă ne-au însoţit pe drumul, scurt de altfel, până la pârtie, drum făcut, aproape, în pas alergător. Acolo am avut posibilitatea să ne manifestăm, din plin, energia şi entuziasmul tineresc. Săniile parcă zburau iar căderile erau atât de amuzante (şi pentru protagonişti dar şi pentru spectatori) încât, adesea, răsturnările erau intenţionate. Hohotele de râs şi buna dispoziţie puseseră stăpânire pe toţi!

Cei “mai curajoşi” s-au avântat şi pe pârtia de schi (bineînţeles, cei care se pricepeau). Alţii au exersat mersul pe schiuri în locuri mai ferite de risc. Mai apoi, timid, câte unul încerca şi senzaţii mai tari, încumetându-se să închirieze snowboard. Sâmbătă, pentru majoritatea elevilor, snowboard-ul nu mai avea secrete! Şi, în ciuda gerului “amar, cumplit” (vorba lui Alecsandri) de sâmbătă, cabana nu a fost decât un loc de refugiu pentru câteva momente de încălzire (sau schimb de haine)! Dorul de zăpadă al celor care, anul acesta, încă nu au avut parte de ea, nu putea fi potolit prea uşor iar grupul de excursionişti, în totalitate, a fost minunat! Sâmbătă a fost rândul ATV-ului să fie încercat, ca noutate.

Gerul şi vântul foarte puternic ne-au biciuit fără milă feţele şi ne-au stârnit foamea la culme încât nu am avut nevoie de prea multe invitaţii pentru a ne aşeza la masă şi a “topi”, pur şi simplu, porţiile bogate şi gustoase de mâncare.

Duminică am căutat să valorificăm fiecare moment la maxim (doar urma ca, după-amiază, să pornim spre casă!) şi asta cu atât mai mult cu cât natura ne-a mai oferit o surpriză: când ne-am trezit, am zărit pe fereastră fulgii de nea dansând şi îmbiindu-ne la joacă! Şi oare cine ar fi putut refuza o asemenea gingaşă şi dulce invitaţie făcută cu multă “căldură” şi din tot sufletul ei de Domniţa Iarnă! Am zburdat fără să simţim pic de oboseală, ne-am jucat cu bulgării, ne-am dat, din nou, cu săniile, cu snowboard-ul, cu sacii de nylon (doar trebuia să încercăm şi această senzaţie!), am stat cu faţa la fulgii de nea să le simţim mângâierea blândă pe obraji, am făcut oameni de zăpadă! Dar, oare, ce nu am făcut…

Din păcate, a sosit şi ora plecării spre casă. Cu multă părere de rău, ne-am luat rămas bun de la gazde, ne-am urcat în autocar şi…gata! Trei zile trăite cu o intensitate deosebită s-au dus… Avem, însă, amintiri. Cele mai multe sunt în sufletul nostru iar restul…pe cardurile camerelor!

Zăpada, însă, pentru noi, anul acesta, a fost un vis împlinit…


Constanţa Mărincean0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !