Elevii din Păgaia au sădit pomi

PAGAIA – În urma dobândirii terenurilor agricole, cadrele didactice de la Şcoala cu clasele I-VIII din Păgaia au pornit acţiunea „Sădeşte un pom pentru viitor-2000”, ne-a informat directorul Gheorghe Chiş.

Atunci au fost plantaţi pe lotul şcolii primii pomi fructiferi din soiuri autohtone şi a fost înfiinţată o pepinieră de nuci. Nucul a fost ales pentru că este o specie care se pretează la zona de deal, fiind totodată un arbore valoros. O parte dintre nucii obţinuţi în pepinieră au fost plantaţi în aceste zile în cadrul „Acţiunii Nucul”. Până la plantare, puieţii au fost îngrijiţi de elevi împreună cu cadrele didactice de specialitate şi reprezentanţi ai ocolului silvic din localitate.

Nucile au fost puse mai întâi în tăviţe cu nisip, udate până când au început să încolţească, apoi plantate în câmp, împreună cu nisipul în care au încolţit. Copiii au dat dovadă de multă dăruire, fiecare plantând câte un nuc pe care a promis că îl va îngriji şi îl va „vizita”. Tot elevii au curăţat şi au degajat terenul de mărăcini şi alte deşeuri. Au fost produşi 100 de puieţi de nuc, o parte din ei fiind plantaţi pe lotul şcolii, iar o parte în grădinile familiilor elevilor.

„Acţiunea s-a vrut una educativă, în spiritul dragostei pentru natură, şi o considerăm o reuşită”, spune Gheorghe Chiş.

Eco Şcoala

Tot în această perioadă, elevii din Păgaia vor strânge deşeurile de pe Valea Inotului, apa care străbate localitatea, vor inventaria fauna şi flora, iar în vară vor organiza un concurs de pescuit. Toate aceste acţiuni vor avea loc în cadrul proiectului „Eco Şcoala – prietenii naturii”, care are ca obiectiv ecologizarea Văii Inotului, proiect derulat în colaborare cu Consiliul Local al comunei Boianu Mare.

Pengo Zoltan0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !