Elevii din Timis ar putea intra in scoli pe baza amprentei digitale

De M.S.
Reactualizat la:
Elevii din Timis ar putea intra in scoli pe baza amprentei digitale
Oficialii Inspectoratului Şcolar Județean Timiş propun ca elevii să intre în unitățile de învăţământ la care studiază pe baza amprentei digitale. Motivul îl reprezintă reducerea absenteismul în şcoli, în condiţiile în care reprezentanţii IŞJ Timiş se declară nemulţumiţi de prezenţa la ore pe luna octombrie.

Dacă sistemul de acces în şcoli pe bază de cartele este un eşec în Timiş, pentru că nu a fost implementat niciunde, acum reprezentanţii Inspectoratului Şcolar propun o nouă metodă pentru ca elevii să intre în unitățile de învățământ: accesul pe bază de amprentă. Costurile pentru implematare ar trebui suportate fie de către unitatea de învăţământ, fie de către părinţi.

„Unităţile de învăţământ sunt absolut libere să gândească ce vor din perspectiva acestor echipamente. Nu obligăm unităţile de învăţământ, ci ne gândim la soluţii pentru a reduce absenteismul în rândul elevilor”, a declarat inspectorul şcolar general al Inspectoratului Şcolar Judeţean Timiş, Marin Popescu.

„Pe baza degetului se generează un cod numeric în sistem, nu este o amprentă fotografică, cum o foloseşte poliţia. Nu rămâne urma amprentei. Pe baza amprentei se generază un cod numeric, doar codul numeric este stocat. Costul echipamentelor este de 10 lei per elev. Se plăteşte o singură dată. Asta înseamnă echipamentele necesare, punerea în funcţiune a sistemului, crearea primei baze de date, toate aceste accesorii. După aceea părinţii care doresc să obţină informaţii despre prezenţa copiilor vor plăti un abonament de 17,10 lei pe an. În baza acestui e-mail ei primesc, zilnic, săptămânal sau lunar, un raport despre momentul în care copilul a intrat şi a ieşit din şcoală”, ne-a explicat cum funcţionează sistemul Florin Bătrân, directorul naţional al unei firme care se ocupă de sisteme de securitate.

Doar în luna octombrie, la nivelul judeţului Timiş s-au înregistrat peste 500.000 de absenţe, din care mai bine de 270.000 sunt nemotivate. Cele mai multe absenţe s-au înregistrat în învăţământul liceal. Peste 329.000 de absenţe au făcut liceenii din Timiş în luna octombrie, din care aproximativ 175.00 sunt nemotivate.

„E îngrijorătoare situaţia absenţelor la nivelul judeţului Timiş. La nivel de liceu ne confruntăm cu un fenomen al absenteismului. Încercăm soluţii şi metode astfel încât să diminuăm acest fenomen. Faptul că nu aveam o reacţie a unităţilor de învăţământ ne îngrijorează”, a adăugat inspectorul şcolar general Marin Popescu.

Dacă până la sfârşitul anului nu se va adopta niciun sistem în scopul reducerii absenteismului, oficialii Inspectoratului Şcolar Timiş spun că urmează să aibă discuţii cu reprezentanţii unităţilor de învăţământ pentru a identifica alte soluţii.

„Externalizarea serviciului de pază şi protecţie, o relaţie foarte bună cu părinţii din perspectiva mesajului pe care îl transmit, ore de calitate, metode foarte bune folosite pentru a transmite curriculumul şi informaţia către elevi. Acestea sunt câteva metode care ar trebui să atragă elevii către şcoală. Sportul poate să atragă elevii către şcoală”, a conchis Popescu.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !