Elevii din Timisoara au cele mai inovative idei din tara pentru solutionarea problemelor sociale

De M.S
Elevii din Timisoara au cele mai inovative idei din tara pentru solutionarea problemelor sociale
Elevii din Timişoara au dovedit că au cele mai inovative idei de rezolvare a unor probleme sociale din ţară. Trei elevi din Timişoara şi din Motru au câştigat concursul Social Innovation Relay şi s-au calificat la finala globală.

Echipa câştigătoare, formată din 3 elevi din Timişoara şi Motru va concura în luna iulie cu elevi de liceu de pe 5 continente. Echipe din 64 de licee au intrat în competiţie în ediţia 2011-2012, iar finala naţională din 4 mai a reprezentat ultima etapă la nivel naţional, pentru care cele 10 echipe s-au pregătit de-a lungul mai multor etape de selecţie. Echipa care a convins juriul prin impact, dar şi fezabilitatea soluţiei este formată din elevi ai Colegiului Naţional Ana Aslan (Timişoara), Colegiului Naţional C.D. Loga (Timişoara), respectiv Colegiului Tehnic Motru (Motru) şi coordonată de profesor Camelia Moţ (Colegiul Tehnic Azur – Timişoara). Cei trei participanţi au propus un model de proiect în care tinerii conştientizează fenomenul discriminării prin participarea în activităţi de implicare în rezolvarea problemelor unor grupuri care se confruntă frecvent cu situaţii de discriminare. Mai mult, echipa nu s-a mulţumit doar cu a propune ideea, implementând efectiv o astfel de activitate pentru Centrul de Refugiaţi Timişoara. „Pe parcurs am învăţat să ne motivăm unul pe celălalt şi ne-am implicat cu atât mai mult. Am ştiut să ne adaptăm şi am lucrat profesionist şi acest lucru s-a observat chiar şi în prezentările noastre, iar noi considerăm că asta ne-a diferenţiat faţă de ceilalţi. Cea mai grea parte a fost aşteptarea din timpul finalei, încărcată cu emoţii, însă LOT e o echipă de lideri şi considerăm că liderii trebuie să fie suficient de apropiaţi de ceilalţi ca să-i poată înţelege,” ne-a spus Isabela Vâlceanu, elevă a Colegiului Naţional C.D. Loga. Pentru câştigători, următorul pas este pregătirea pentru finala globală din luna iulie, unde vor concura cu cele mai bune echipe din 10 alte ţări, cât şi participarea la Gala Romanian Business Hall of Fame 2012. Social Innovation Relay (SIR) este un program educaţional care oferă elevilor de liceu oportunitatea de a înţelege mai bine inovaţiile sociale, acele idei extraordinare care rezolvă probleme dificile şi îmbunătăţesc vieţile comunităţilor şi ale indivizilor.

 0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !