Elevii Liceului de Artă, in concert

ORADEA - Sala festivă a Liceului Greco-Catolic a găzduit miercuri seara un concert vocal-simfonic, în care au fost implicaţi peste 70 de elevi ai Liceului de Artă. Evenimentul se încadrează în proiectul „Liceul de Artă – 50 de ani în peisajul orădean”.

„Este o activitate a elevilor de gimnaziu. Orchestra a interpretat câteva piese, apoi au fost trei dansuri, iar în continuare, au urcat pe scenă soluşti şi pianişti. Scopul principal al proiectului este valorificarea relaţiei liceului cu membrii comunităţii locale şi organizarea de activităţi extracurriculare”, susţine Felicia Precup, coordonatorul proiectului.

La concert au participat elevii din orchestra liceului şi corul „Giocosso”, iar dansurile au fost prezentate de Benjamin Caba, Malvina Sekaci şi Ciprian Voiculescu. Soliştii şi paniştii au fost Debora Barbos, Rebeca Paşcalău, Alexandra Dudaş, Remus Rîmbu, Carla Marinău, David Câmpan, Larisa Pentea, Varga Nazarius şi Csordas Brigitta.

 

Uniforme de cor

O altă realizare în cadrul proiectului a fost obţinerea de uniforme pentru corurile şcolii. Astfel că elevii din au putut urca pe scenă, pentru prima oară, în vestimentaţie nouă şi modernă. „O parte din finanţare a fost destinată uniformelor de cor. Am luat legătura cu profesoara de creaţie vestimentară, Gyongyi Ujvarosi, care ne-a oferit câteva idei, apoi am căutat un atelier. Fiecare bucată a costat cam 130 RON. Aceste uniforme înseamnă foarte mult pentru noi, deoarece în activităţile în care ne implicam, întâmpinam des această problemă: de fiecare dată când copiii ieşeau pe scenă, era o nepotrivire a vestimentaţiei. Şi la olimpiade se punea problema esteticii pe scenă”, explică Felicia Precup. Dacă la început, elevii s-au speriat când au auzit de uniforme, rezultatul pare a-i mulţumi pe toţi. „Îmi place, e frumoasă. Şi culorile îmi plac”, spune Cristina Tobias, elevă în clasa a VIII-a A.

Următoarea activitate în cadrul proiectului va fi o expoziţie aniversară, care va fi montată în holul Teatrului „Arcadia” pe data de 12 decembrie, de la orele 17.

 

Monica Mateiu0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase