Elevii Liceului Teoretic „Aurel Lazăr” au participat la un schimb de experiență, la o școală din Chișinău

De Crina Dobocan
Reactualizat la:
Schimb cultural cu frații de peste Prut
Schimb cultural cu frații de peste Prut
Un grup alcătuit din 42 de elevi ai Liceului Teoretic „Aurel Lazăr”, alături de profesorii Gheorghe Tirla și Rodica Turcaș, a participat la un schimb școlar cu elevi de peste Prut.

Elevilor li s-au alăturat Elena Carp, reprezentanta părinților și Rodica Opriș, din partea bibliotecii Universității Oradea, care a făcut o importantă donație Liceului Teoretic „Spiru Haret” din Chișinău, Republica Moldova, partenerul de proiect al Liceului Teoretic ”Aurel Lazăr”.

Din partea Primăriei Municipiului Oradea, care a cofinanțat proiectul în anii 2018 și 2019, a participat prof. Ioan Micu, fost director al liceului.

Program bogat

Vizita a avut loc la începutul acestei luni, în cadrul celei de-a doua etape a proiectului educativ „Punți peste timp. Oradea – Chișinău 2019”. Proiectul este coordonat de prof. dr. Livia Ghiurcuța și prof. Carmen Bubela. Proiectul a fost inițiat de Liceul Teoretic „Aurel Lazăr” și se derulează în parteneriat cu Primăria Municipiului Oradea și Inspectoratul Școlar Județean Bihor.

„Dorim să mulțumim, în numele elevilor și profesorilor liceului nostru, primarului Ilie Bolojan, consilierului primarului pe perioada derulării activităților cuprinse în Centenarul Marii Uniri, Grigore Morar, și nu în ultimul rând, inspectorului școlar general prof. Alin Novac-Iuhas, pentru sprijinul acordat în derularea activităților educative, didactice și culturale cuprinse în schimburile de experiență, desfășurate pe parcursul celor doi ani, la care au participat peste 150 de elevi și 30 de profesori din ambele instituții de învățământ”, a spus prof. Livia Ghiurcuța.

Lăzăriștii au avut parte de un frumos schimb cultural, religios, etnografic și instructiv-educativ, prin programul organizat de grupul țintă din Chișinău. Au fost vizitate, printre altele, Castelul Mimi, cu o vechime de peste 100 de ani (ridicat în anul 1893), situat în satul Bulboaca, raionul Anenii Noi, Palatul Grand Elysée, din același raion, Mănăstirea Curchi și Complexul Muzeal Orheiul Vechi, Președenția Republicii Moldova, precum și Muzeul Național de Istorie și Etnografie Naturală. La întoarcere, elevii au vizitat Palatul Culturii din Iași și centrul istoric și religios al orașului moldav.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !