Elevii orădeni, premiaţi la concursul din Bistriţa

În perioada 24-26 martie 2006, cei mai buni elevi matematicieni şi informaticieni ai judeţului nostru au participat la cea de-a 21-a ediţie a Concursului Interjudeţean de Matematică şi Informatică Grigore Moisil, desfăşurat la Bistriţa.

Alături de elevii bihoreni, s-au înscris în competiţie elevi din alte cinci judeţe din nord vestul ţării, respectiv Bistriţa Năsăud, Cluj, Maramureş, Satu Mare şi Sălaj. Concursul se organizează pe rând, prin rotaţie, în fiecare din cele şase judeţe menţionate. Ediţia din acest a a fost dedicată aniversării a 100 de ani de la naşterea matematicianului român Grigore C. Moisil şi integrată în cadrul acţiunii: Anul Internaţional UNESCO- „Gr.C. Moisil”. Ediţia de anul viitor se va desfăşura la Oradea.

 

Peste 30 de participanţi

În cadrul concursului, elevi bihoreni şi-au demonstrat aptitudinile, întorcându-se acasă cu o grămadă de premii şi menţiuni. La matematică a participat un lot format din 20 de elevi. De la Colegiul Naţional „Emanuil Gojdu” au participat 13 elevi, Şcoala Generală „Dacia”  a avut trei reprezentanţi, şi câte un elev a venit din partea următoarelor unităţi şcolare: Liceul Teoretic „Ady Endre”, Liceul Teologic Baptist „Emanuel”, Şcoala „Andrei Mureşanu”, acestea fiind din Oradea şi Grupul Şcolar „Octavian Goga” din Marghita. „

 

Gojdiştii, pe primele locuri

Cele mai multe premii au fost obţinute de gojdiştii orădeni, care la matematică s-au clasat pe primele trei locuri. Astfel, premiul I a revenit lui Vlad Lazăr din clasa a V-a, premiul II – Felix Mance din clasa a VIII-a, iar premiul III – Raluca David, clasa a IX-a şi Mihai Iancu, clasa a XI-a. Menţiuni au primit Cătălina Lar – clasa a XI-a şi Diana Borşa – clasa a X-a şi Emil Nechifor, clasa a XII-a. Tot cu menţiune au fost răsplătiţi şi Daniel Drimbe, clasa a X-a de la Liceul Teologic Baptist „Emanuel”, Andras Lorincz, clasa a XI-a – Liceul „Ady Endre”.

 

Premiaţi la info

La concursul de informatică a participat un lot de 13 elevi dintre care cinci de la „Gojdu”, patru de la Liceul Teoretic „Onisifor Ghibu”, doi de la „Ady Endre” şi doi de la Colegiul Naţional „Mihai Eminescu”. Premiul I a fost luat de gojdistul Mihai Derşidan, clasa a XI-a. Premiul III l-au obţinut Ban Florentina, clasa a IX-a de la „Gojgu” şi Ionuţ Marius Lala, clasa a VI-a de la „Ghibu”. Menţiuni au fost luate de Andrei Tudor Halalai (la clasa a V-a, el fiind elev în clasa a III-a) şi Lajos Kavago, clasa a VIII-a, ambii elevi ai Liceului Teoretic „Onisifor Ghibu”. Tot menţiune a luat şi Ionuţ Zevedei, clasa a VIII-a de la „Eminescu”.  

 

Ioana Iuhas0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !