Elevii orădeni s-au întrecut în cunoştinţe de istorie

De Crina Dobocan
1Comentariu
Elevii orădeni s-au întrecut în cunoştinţe de istorie
© Concurs pe teme de istorie - Foto: Crina Dobocan
„24 ianuarie 1859: Mica Unire – Unirea Principatelor Române sub Alexandru Ioan Cuza” a fost tema unui concurs organizat de Fundaţia Life 2008, în parteneriat cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Bihor.

Concursul a fost lansat în cadrul unui program propriu destinat susţinerii şi încurajării performanţei, coordonat de director psiholog Mirela Rodica Codilă şi de prof. Ioan Micu, responsabil cu programele în cadrul Fundaţiei Life 2008.

În concurs au fost implicaţi elevi de la Liceul Teoretic „Aurel Lazăr” din Oradea (coordonaţi de prof. Livia Ghiurcuţa şi prof. Florina Duma), Colegiul Naţional „Emanuil Gojdu” din Oradea (coordonaţi de prof. Ilie Viorel Crăciun) şi de la Liceul Tehnologic Sanitar „Vasile Voiculescu” din Oradea (îndrumaţi de prof. Antoniu Sergiu Ciure).

Elevii, împărţiţi în trei echipaje a câte cinci membri, au avut de răspuns la întrebări pe teme legate de evenimentele care au dus la Mica Unire.

Organizatorii au oferit premii în bani pentru fiecare membru al echipajului câştigător şi pentru profesorii îndrumători (150 de lei pentru fiecare membru al echipajului clasat pe locul I, 100 de lei pentru cei care obţin locul II şi 50 de lei pentru cei clasaţi pe locul III), diplome şi 10 abonamente la spectacolele stagiunii 2016 a Teatrului „Regina Maria” din Oradea.

„Concursul are ca scop promovarea dezvoltării spiritului civic şi patriotic în rândul elevilor, dar şi încurajarea şi susţinerea performanţei”, a declarat prof. Ioan Micu.

Cei mai buni dintre câştigători au fost elevii Liceului Teoretic „Aurel Lazăr”, care s-au clasat pe locul I. Locul II a fost ocupat de elevii de la Colegiul Naţional „Emanuil Gojdu”, iar locul III, de cei de la Liceul Tehnologic Sanitar „Vasile Voiculescu.1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor