Elevii pot începe cursurile

Elevii pot începe cursurile
ANINOASA – Potrivit reprezentanţilor ENEL, spaţiul în care învaţă cei 360 de elevi din Aninoasa are de astăzi energie electrică. Conducerea şcolii Sfânta Varvara şi primarul oraşului au stabilit la sfârşitul săptămânii trecute ca elevii să reînceapă cursurile de săptămână viitoare.

Motivul: instituţia în care aceştia învaţă a fost debranşată de la reţeaua electrică. Reprezentanţii ENEL susţin că debranşarea instituţiei de la reţeaua de energie electrică a fost făcută la cererea CNH.

Elevii învaţă într-o şcoală improvizată în fostul sediu administrativ al minei din localitate, deoarece unitatea lor şcolară a fost inclusă într-un program de reabilitare ce va fi finalizat cel mai devreme la sfârşitul lunii februarie.
Primarul localităţii hunedorene Aninoasa, Ilie Botgros, a declarat că a depus actele la ENEL încă din data de 20 noiembrie, cu o lună înainte ca CNH Petroşani, fostul administrator al instituţiei în cauză, să rezilieze contractul cu furnizorul de energie electrică.
Acum sunt aşteptate avizele necesare pentru a putea fi rebranşaţi. „Am decis amânarea cu o săptămână a începerii cursurilor, pentru că nu putem ţine elevii în întuneric şi frig. Încălzirea unităţii se face cu calorifere electrice, pentru că nu există o altă soluţie”, a declarat primarul Ilie Botgros. Aşadar, cei 360 de elevi care vor avea o vacanţă prelungită vor recupera cursurile după un program care va fi stabilit de consiliul de Administraţie al şcolii.
În replică reprezentanţii ENEL susţin că spaţiului în care funcţionează şcoala din oraşul Aninoasa a fost în proprietatea Exploatării Miniere Aninoasa şi a fost preluat ulterior de Exploatarea Minieră Paroşeni, aparţinând de Compania Naţională a Huilei S.A (CNH). De asemenea, aceştia mai spun că furnizarea energiei electrice la acest loc de consum a fost asigurată de Electrocentrale Deva şi nu de către ENEL Energie, având în vedere că CNH a fost declarat consumator eligibil încă din anul 2005. Prin urmare, Compania Enel nu este furnizor de energie electrică pentru spaţiul respectiv. „Precizăm că CNH, prin adresa nr. 3632/15.11.2007, a solicitat atât furnizorului de energie electrică – S.C. Electrocentrale Deva cât şi distribuitorului – S.C. Enel Distribuţie Banat debranşarea acestui loc de consum, astfel că deconectarea s-a făcut la solicitarea CNH şi nu printr-o decizie a Companiei Enel. De asemenea, menţionăm că Primăria oraşului Aninoasa a transmis abia astăzi, 8.01.2008, către Compania noastră, o parte din documentele necesare pentru obţinerea avizului de racordare. De altfel, CNH a solicitat astăzi, atât distribuitorului S.C. Enel Distribuţie Banat cât şi furnizorului de energie electrică S.C. Electrocentrale Deva amânarea acţiunii de retragere din exploatare a liniei electrice care alimenta spaţiul respectiv, până la momentul în care Primăria Aninoasa va îndeplini condiţiile tehnice de preluare a alimentării cu energie electrică a acelui loc de consum. Prin urmare, începând de astăzi, spaţiul respectiv beneficiază din nou de energie electrică”, a declarat purtătorul de cuvânt al S.C. Enel Distribuţie Banat, Adina Popa.

Mihaela Tămaş0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !